E normal să fie timid la început și nu foarte prietenos, a trecut prin niște traume stând pe stradă - nu pot concepe ce mizerie de om ar abandona un animal după ce crește, pentru ăștia aș da pedepse grele aproape egale cu cele pentru cei care chinuie animale.
În primul rând du-l cât mai repede la veterinar să te asiguri că e sănătos, apoi acordă-i timpul necesar, se va obișnui cu tine.
Mult succes și sper să ai grijă de el!
De unde sunteti pentru ca eu mi-am pierdut un amstaff care acum cam are varsta de 4 ani?
Il faci sa te iubeasca mai mult, ii cumperi niste snacksuri de caini, il alinti mult, si mai ales sa fii activ cu el, adica sa iesi afara cu el, sa il prezinti si altor persoane deoarece va fi speriat de societate daca nu se invata cu oamenii.
Toate raspunsurile de mai jos sunt bune, totusi trebuie sa fii precaut cainele acela. Rasa de amstaf sau Pitbull sunt in mare parte caini de bataie si sunt foarte periculosi mai ales cand se enerveaza, practic turbeaza si incep sa muste orice, in prima faza ar fi bine sa il duci la doctor sa se asigure ca nu primit ceva boala cat timp a stat pe strada, sa ii faca toate injectiile necesare daca nu le are facute si sa ii dai cateva zile sa se obisnuiasca cu tine totusi sa nu il prea stresezi deoarece cum am spus si mai sus daca nu este dresat poate turba foarte repede si sa te muste fara sa mai stea pe ganduri.
Joaca-te cu el cand vine la tine, mangaiel, vorbestei cu o voce linistita. Catelul trebuie dragalit.
Nu te certa niciodata de fata cu animalul de companie!
Si diversificai mancarea, nu ii da doar bobite.