| vlladwinner a întrebat:

Am o broasca testoasa de 3-4 luni. Am citit pe internet ca in perioada aceasta ele trebuie sa hiberneze pana la primavara. Problema este ca eu o tin intr-un vas din plastic pe care l-am luat de la petshop. Eu ii pun apa pana la inaltimea de 5 cm. Si de aproximativ 3 saptamani, broasca nu mai mananca nimic, se vede ca se misca mai greu, ca e slabita, deci trebuie sa intre in hiibernare, dar tot urca pe o mica insulita unde ii pun eu mancare, dar nu mananca. Ma gandesc ca trebuie sa o pun intr-un acvariu, undeva unde sa fie mai adnaca apa si mai intunecos. Puteti sa imi ma ajutati cu cateva sfaturi, idei?

4 răspunsuri:
| sonya a răspuns:

Buna,

In primul rand esti prost informat. Broscutele intra in hobernare atunci cand nu au anumite conditii optime.

Este posibil ca din ceea ce ai spus ca broscuta ta sa fie bolnava, nu sa intre in hibernare. Este clar ca daca nu mananca si se misca greu are o problema de sanatate.

Daca si inoata intr-o parte, iti spun sigur ca e bolnava. Un astfel de comportament de obicei indica o pneumonie.

Mancarea nu se pune pe insulita pentru ca nu poate manca asa. Indiferent ce ii dai, pune in apa din vasul respectiv. Indicat este sa ai un acvariu si sa nu mai chinui broasca in vasul din plastic. Nu este indicat. In plus apa trebuie tratata de clor.

Inteleg ca esti mai putin cunoscator in ale broscutele, asa ca daca ai intrebari, scrie-mi. Te voi ajuta cat de mult pot.

| vlladwinner explică (pentru sonya):

Am citit si pe internet, si mi s-a si spus ca in moemntul in care nu se mai hraneste, se misca mai greu intra in hibernare. Ma rog...dar broasca nu inoata intr-o parte. Plus ca vasul e facut special pentru broaste de marimea ei, avident cand o sa creasca o mut de acolo. Am pus mancarea pe insulita de cand am luat-o si de fiecare data urca, o lua, si cobora. E un loc special unde se pune mancarea. Dar ma ingrijoreaza ca se duce sus la mancare, dar nu mananca, sta pur si simplu. Eu stiu ca broastele mai ies din apa, dar nu mananca.

| sonya a răspuns (pentru vlladwinner):

Buna,

Nu stiu unde ai citit tu ca intra in hibernare pentru ca eu m-am documentat destul de mult si nu am gasit asa ceva.

Cat despre mancarea pusa in locul special...sincer habar nu am cevas ai tu, insa din experienta mea iti spun ca ceva nu e in regula.

Acum sper ca vorbim de aceeasi specie de broasca. Eu fac referire la broastele de Florida. Daca ai o alta specie, nu ma pricep.

Trebuie sa ii urmaresti comportamentul si sa vezi daca respira mai greu (deschide des gura ca si cum ar casca), daca este apatica, nu mai este energica. Astea sunt simptome cum ca ar fi bolnava.

Tu stii mai bine ce si cum. Eu iti spun doar ceea ce cred din ce ai spus tu.

Pa.

| vlladwinner explică (pentru sonya):

Buna ziua!
Multumesc pentru sfaturi, voi urmari broasca zilele acestea mai cu atentie.