Ciobanesti germani au ei blana neagra si lucioasa natural, nu trebuie decat sa-l ingrijesti corespunzator si periaj frecvent!
Inafara de faptul ca trebuie sa il speli (cu sampon pentru caini sau sapun de casa pentru ca este foarte bun pentru dezinfectare, indepartarea parazitilor si pentru o blana lucioasa) si sa il perii des, poti sa il ingrijesti cu o perie speciala pentru blana luciosa si rezistenta. Ai grija! La caini blana lipsita de stralucire este semn de boala, deci ai grija la alimentatie. Ca sa aiba o blana lucioasa si sanatoasa pe termen lung incearca ideea cu sapun de casa. Eu imi spal cainele doar cu sapun de casa si apoi il pieptan. Acum este intr-o perioada in care isi scumba blana - este scurta si luciasa. Sa ai grija de cainele tau! Bafta! funda?
Il perii(in fiecare zi)+baie o data la 2-3 luni( nu prea des deoarece ii va afecta pielea si va fi uscata) si ii dai boabe pedigree amestecate cu mancarea pe care eu dai tu.
O alimentatie sanatoasa, perieri dese.Cainele trebuie sa fie fericit.ATENTIE CU BAILE DESE.O data pe luna e de ajuns pentru un caine, asta ca sa nu te trezesti cu un caine chel sau cu vreo boala a pieli.