Are 7 luni, daca ai invatat-o si afara e normal sa vrea sa se joace si acolo. E ca un copil.
Eu zic sa o lasi afara si cand o sa va mutati la bloc o sa fie ceva nou pentru ea si o sa fie un pic speriata de schimbare, pisicilor nu le place schimbarea. Atunci poti sa o faci sa-i fie frica de usa, sa stea cineva cu ea pe hol si cealalta persoana sa inceapa sa bata foarte tare in usa si dupa sa plece. ( Sa nu vada ca a fost cineva cunoscut, faceti asta cand urmeaza sa plecati undeva. ) Sau cand urmeaza sa intre cineva in casa sa zdranganiti cheile puternic, mai ales daca aveti mai multe chei sa se faca zgomot. Eventual sa i le zdranganiti si cand doarme ca sa-i fie frica de zgomot si sa fuga.
Stiu ca suna a metode de tortura ce am zis eu aici dar asa eviti sa doreasca sa iasa afara. Pe al meu asa l-am invatat, am avut si o pisica inainte si toata ziua iesea afara. Succes.
Zic s-o lasi in continuare in curte atata timp cat locuiesti la casa. Pentru pisica, mutarea la bloc este tot o schimbare care, destul de probabil, nu va determina comportamentul "de revolta" la interdictie(va fi preocupata sa "exploreze" noul mediu! ).
Multumesc, sa o las afara nu mai este o optiune, in curte mai sunt inca 2 pisici adulte, una din ele e mama pisicutei, problema e ca de cand a crescut ambele pisici mature o bat rau pe asta mica, sunt mai multi factori pentru care am luat decizia sa nu o mai lasam afara...
Mutarea la bloc nu o sa fie o schimbare majora pentru ea, deoarece si acolo are deja litiera si jucariile ei, e familiarizata cu locul...
Deniissel întreabă: