| FlameNight a întrebat:

Salut,am si eu o problema, astazi acum cateva saptamani(5-6) si-am cumparat un peste beta, rosu.totul normal si frumos i-am decorat acvatiul cu un dragon pe care mi l-au facut cadau cei de la petshop pentru achizitionarea acvariului dar si pentru ca sunt un client fidel(acvariul are 7l).tin sa mentionez ca peitrele si nisipul le-am spalat poarte bine cu apa decantata(de 3 zile), pietrele in special cu sapun lichid apoi le-am clatit bine.cand m-am uitat mai indeaporoape la peste am vazut ca avea niste puncte albe pe el,nu stiu ce sa fac, de ce boala sufera ca sa stiu ce sa zic(nu stau la oras deci pana maine nu pot ajunge la acel petshop sa ii intreb). Calitatea apei este una destul de buna adica cu 3 zile in urma o las intr-o galeata si le mai pun si picaturi(nu pun peste masura).
Apropo, nu am filtu la acvariu...va rog sa ma ajutati deoarece nu am gasit cine stie ce pe net

Răspuns Câştigător
| Doctorfishadi a răspuns:

Salutari si bine ai venit in echipa acvaristilor happy! Vad ca esti total incepator,nu-i bine! Scoate de acolo pestele URGENT! Schimba-i apa total fara sa speli absolut nimic! Pestele sufera de gris, o maladie des intalnita care poate usor sa iti omoare amicul inotator! Cea mai mare greseala ai facut-o cand ai spalat cu detergent, niciodata, dar niciodata nu speli cu nici un detergent ceva ce intra in acvariu! Indiferent cat de bine clatesti orice detergent persista! Chiar daca ai clatit tu acolo mult nu a avut efect, a ramas urme si acestea au omorat bacteriile bune care se formeaza in orice acvariu.Aceste bacterii sunt indispensabile pentru orice acvariu, ele reprezinta "inima" invizibila a sistemului. Fara ele apa se deterioreaza si isi pierde calitatea devenind un pericol pentru pesti. Fenomenul se numeste deciclare, si este fatal majoritatii pestilor, dar nu si bettanilor! Ei sunt mai rezistenti, dar se imbolnavesc des daca acvariul este deciclat.La un acvariu normal nu se mai poate spala substratul sau schimba apa total,dar betta rezista la asa ceva! Deci schimba toata apa,dar fara sa speli nimic! Doar schimbi toata apa, sau cat mai multa si il lasi asa. Daca ai sare fara iod pe acasa(nu de bucatarie), pune-i o lingurita si se va vindeca! Dar eu iti recomand asta:Scoti pestele de acolo, il pui intr-o sticla taiata si il tratezi acolo cateva zile cu sare, se pune 1 lingura la 9 litri apa.Schimbi apa total de vreo 3-4 ori(direct de la retea fara sa o mai lasi in recipient). Apoi il umpli cu apa lasata 48 de ore intr-un vas si astepti 7 zile, timp in care pestele va sta in acea sticla taiata.Cauta sticle de prigat,cele rorunde,cilindrice nu sunt bune,cele patratoase sunt bune,gen Aqua Carpatica sau prigat. Daca nu ai sare neiodata acasa du-te la farmacia veterinara,sau o farmacie normala si ceri albastru de metil/metilen! Daca ajungi la petshop,ii zici ca are gris si iti da cei de acolo ceva,daca se pricep, ca multi mananca painea degeaba si nu stiu nimic despre ce vand! Eu sunt acvarist, daca vrei sa iei contact cu mine o poti face prin facebook! Am lasat adresa de facebook la o droaie de oameni pe aici, si nu numai happy! Ti-o voi da si tie, daca doresti.Indiferent de ce alegere faci, Bafta! Daca vrei fb spune-mi aici happy!

4 răspunsuri:
| Danna2001 a răspuns:

Pai s-ar pune sa nu fi dat foarte bune jos sapunul de pe pietre si poate ca asta l-a afectat pe pestele tau. Incerca sa-l pui pe el intr-o punga cu apa si sa speli din nou acvariul foarte bine mai ales pietrele acelea. Nu vad alta solutie la problema ta. Funda? :3

| FlameNight explică (pentru Danna2001):

Faza e ca am bagat peitrele alea de cand l-am luat si pana acum 2 zile nu avea nimic, cand l-am vazut astazi avea pete albe(pietrele le-am spalat bine si astazi ii schimbai apa ca de obicei 30% din acvariu..am un insemn facut de mine)

| FlameNight explică (pentru Doctorfishadi):

Da.da-mi id-ul de facebook ca vreau sa te mai intreb cate ceva

| Doctorfishadi a răspuns (pentru FlameNight):

Uite:Sa imi lasi o cerere de prietenie si un mesaj apoi, ca sa stiu cine esti:https://www.facebook.com/adrianmarius.marin.3