| Bogdyteches a întrebat:

Salut,Am un caine ciobanesc german de 6 luni.
Alaltaieri l-a dus tata la veterinar si l-au tinut in perfuzii o ora,nu mananca, si bea doar apa.
Va rog ajutati-ma, spuneti-mi ce sa fac?
Poate sa moara? : (

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

Da-i carbunele cu forta, ca pe pastila. Fa-i orez foarte bine fiert cu piept de pui si morcov, batute in blender ca la bebelusi (mucilagiu se numeste, e gen pireu) si incearca sa-l pacalesti, daca nu dai cu seringa.

13 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Din ce zici e vorba de parvoviroza. Daca face diaree, vomita(daca ambele au continut sange) atunci despre asta e vorba. Daca a fost bagat pe perfuzii nu cred ca mai are sanse, boala asta este una fatala, cu cat e depistata tarziu scad sansele sa-si revina. Un avantaj ar fi varsta si daca are o alimentatie foarte buna, a primit vitamine atunci are sanse sa se faca bine.
Cainele a fost vaccinat corespunzatot cand a a fost pui?

| Bogdyteches explică (pentru RedNose):

Da,l-am vaccinat.Alimentatie ii dau granule.

| RedNose a răspuns (pentru Bogdyteches):

Ce marca sunt boabele? Vitamine k9, cafortan, petphose nu primeste? E apatic, a vomitat, face diaree?

A facug ieri diaree.

Mai are vreo sansa sa supravietuiasca?

Nu pot sa-ti zic eu nimic, poate sa nu fie vorba de boala asta sau daca la bagat pe perfuzii sa fie deja tarziu. Cand face cu sange sau vomita cu sange si e din ce in ce mai apatic atunci nu mai are nici o sansa, e deja prea tarziu. Cum am mai spus are avantaj varsta, rezista mult mai bine ca un pui de 2-3 luni. Tocmai am vazut un caz cu amstaff ce a facut parvoviroza la 8 luni si dupa 3 zile de tratament s-a pus pe picioare. In afara de perfuzii ia mai dat vreun tratament?

Nu,si nu face cu sange

Ce diagnostic i-a pus? Cere-i sa i se faca testul de parvoviroza puiului.

A fost si ieri si azi la veterinar sa ii dea perfuzii.i-a dat niste carbune medicinale, dar nu le mananca.Azi dimineata a baut putina supa d aia cu orezhappy
Si l-am dus la plimbare, apoape fugeahappy

Max si-a revenit; x Mananca tot ce ii dau, A inceput din nou sa aiba putere, fuge, se joaca.:X:XMultumesc fraate

Ma bucur sa aud, frate!laughing

Da-i carbunele cu forta, ca pe pastila. Fa-i orez foarte bine fiert cu piept de pui si morcov, batute in blender ca la bebelusi (mucilagiu se numeste, e gen pireu) si incearca sa-l pacalesti, daca nu dai cu seringa.

| aconstedani a răspuns:

Concret, care este varsta animalului? Din ce ati scris inteleg 2 ipoteze : 1) il aveti de 6 luni, dar el poate sa fie mai mare si 2) are 6 luni.
Oricum, presupun ca are 6 luni, ceea ce inseamna ca inca este pui.
Puteti oferi mai multe detalii despre cum s-a comportat cu 1 -2 -3 zile inainte sa-l duceti la veterinar?

Am avut asa un caz, cand un caine mi-a fost otravit, alt caz cand o femela a fost in calduri si el fiind innebunit, la fel nu a mancat de cateva zile bune, a trebui sa-l hranesc fortat.

| Bogdyteches explică (pentru aconstedani):

Face 6 lunii maine.inainte sai il ducem era normal. energic.Dar acum nu mananca, doar bea apa, merge mai greu, zici ca are 11 luni.