| GyulianoStille a întrebat:

Salut am un caine ciobanesc german (Lup) cred eu ca e rasa pura nu stiu sigur sigur uni zic ca este rasa pura alti spun ca este metis si vreau sa ii fac si lui carnet de sanatate dar nu am bani am auzit ca exista asociatii care te ajut ei fara nici un ban sau ceva de genu va rog din suflet ajutati-ma va rog din suflet.

9 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Daca nu ai pedigree de la asociatia chinologica este metis 90% sanse. oamenii care cresc un caine de rasa pura trebuie sa aiba carnet de monta si fatare pentru parinti, pedigree pentru acestia, bunici si strabunici cat si pentru pui sa ii demonstreze originile, primeste puiul carnet de performanta, etc (o droaie de acte ce le primesti cand il cumperi).

revenind la subiect: carnet de sanatate ii poti face daca este la o varsta frageda cand incep o serie de vaccinuri esentiale lui (contra rabiei, poliviroza, etc), dar poti sa le faci si la o varsta ceva mai avansata. vaccinurile costa ceva, dar nu foarte mult (cam toate cele 10 vaccinuri pana in 1 an te duc pe la 500 ron). cine iti face tie vaccinuri de acea valoare pe gratis? traiesti in Romania...nimeni nu da 1 leu spart pe tine ca om pentru 500 lei, daramite pentru un catel? ma indoiesc ca ar exista o asociatie (ca la AChR, asociatia chinologica nu fac "donatii" de genul) care sa te ajute. si daca asociatia dedicata caninelor nu te ajuta, atunci cine? cainele este vazut ca o responsabilitate, si ca orice responsabilitate necesita bani pentru a fi intretinut...

| GyulianoStille explică (pentru JohnnyBi):

Ai dreptate ce spui dar am auzit ca este o asociatie care chiar te ajuta A.S.P.A parca ceva de genu

| JohnnyBi a răspuns (pentru GyulianoStille):

Daca stii despre ea atunci de ce nu o cauti pe google sa vezi ce si cum?

| GyulianoStille explică (pentru JohnnyBi):

Nu ma prea pricep la internet am cautat pagina lor am sunat la un numar de telefon si nu raspunde nimeni sad

| MineIsLikeABridge a răspuns (pentru JohnnyBi):

Ba, da ce ma enerveaza cand spui "traiesti in Romania...nimeni nu da 1 leu spart pe tine ca om", crezi ca in orice alta tara ii pasa cuiva de altcineva, in asa fel incat sa ii dea chesti pe gratis?

| JohnnyBi a răspuns (pentru MineIsLikeABridge):

In Romania sunt obligat sa suport maidanezi violenti mai mult ca in alte state. azi cu motocicleta mi-am luat o pereche de dinti in cizma, noroc cu protectiile cizmei ca faceam o vizita la contagioase. aici animalele nu au niciun serviciu de protectie cum au in multe alte state. aici nu am voie sa am un caine cu grad ridicat de periculozitate si sa ies cu el pe strada decat cu declaratii, microcip, botnita, de ce? oricat de violent a fost si este cainele meu daca ii zic sezi nu mai misca nici ochii in orbite, dar trebuie sa il chinui cu toate lanturile posibile, ca asa vrea legea. in alte state daca ai un caine sau il iei de la hingheri ti se ofera vaccinurile gratuit, doar sa iei animalul de la "shelters", aici ce ti se ofera? daca acest caine al meu musca un om, legea mi-l eutanasiaza, nu se face niciun dosar sau expertiza pentru motivele muscaturii, automat cainele este de vina. daca am un caine de paza si protectie de ce ma obliga la botnita? daca ies pe strada si se iau tiganii de mine ii rog sa ma lase sa ii dau botnita jos la caine sa ma protejeze? ca asa vrea legea? stat de rahat. asta + ca ma obliga pe banii mei sa cumpar semne sa le pun pe gard cu "caine periculos". ce ii freaca pe legiuitori curtea mea, proprietate privata? cine intra la mine in curte daca nu a vorbit cu mine la telefon sa-si ia dintii in cap, dar nu, trebuie sa pun pe gard "bai am animal, poti sa mi-l impusti ca el exista", asta + ca declaratul la politie ma obliga sa fiu membru AChR, deci alta cotizatie obligatorie anuala. de ce? sunt de acord sa il aiba in evidente, da, dar sa ma oblige sa fiu membru al unei asociatii? serios?

in alte state este altfel, nu chiar in halul asta. situatia cainilor periculos, maidanezilor si caminelor de maidanezi la capitolul donari sunt la pamant

| Simonika11 a răspuns:

Nu cred ca este atat de important daca este pur sau metis atata timp cat il iubesti!

| GyulianoStille explică (pentru Simonika11):

Simonika11 ai mare dreptate eu tot il iubesc chiar de este metis sau pur, dar vreau sa ii fac carnet de sanatate l-am luat dupa strada era lovit de o masina si l-am ingrijit avea capusi i-am cumparat spray sa il deparazitez dar vreau sa il duc si la un veterinar sa ii fac carnet sa nu mi-l ia cineva cand ies cu el afara cu toate ca ii pun botnita si lesa.

| Simonika11 a răspuns (pentru GyulianoStille):

Saracutuu, sincer nu stiu cum sa te convingi daca este pur sau nu dar intreaba oamenii care iti cunosc catelul si observa care raspuns este dat cel mai des pur sau metis. Oricum succes si sa il iubesti mult!