Nu este mic pentru dresaj, dar daca tu nu crezi ca te descurci cu dresajul cel mai bine ar fi sa il duci la un dresor experimentat care te va ajuta.
Dar am sa iti zic cum vei putea sa il inveti cateva comenzi:
1.Sezi
Ii spui ferm(nu inseamna ca trebuie sa tipi) ''Sezi!'' si ii apesi funduletul
Cand il l-ai apasat ii dai o gustarica(o felie de salam, biscuiti pentru caini.etc.)sau poti sa folosesti un clic pentru dresaj
2.Culcat
Din pozitia de sezi, ii iei labutzele si i le tragi spre tine spunand ''Culcat!''ferm si ii dai una din gustarelele mentionate sau apasand clicul.
Astea le stiu din proprie experienta si cu catelusele mele a dat roade(sunt rase diferite)Deci s-ar putea sa iti functioneze!
Succes!
Paa
Hmm.eu cred ca e cam prea mic.pentru dresat.mai bine il vei duce la un dresor pe la vreun an. Daca vrei sa il dresezi tu, tot va trebui sa platesti.pentru ca orice site pe care il accesezi iti va spune sa platesti pentru un cd, care iti arata cum sa il dresezi.Asa ca mai bine il duci la un dresor.Bafta!
Uita-te pe National Geographic la emisiunea Cessar si cainii
Următoarea difuzare: duminică 15 ianuarie la 13:00 - National Geographic Channel.
Următoarea difuzare: vineri 20 ianuarie la 22:00 - National Geographic Channel
Reluări: sâmbătă 21 ianuarie la 1:00 - National Geographic Channel
sâmbătă 21 ianuarie la 5:00 - National Geographic Channel sper sa te ajute.
Pai daca vrei tu sa-l dresezi va fi ceva mai greu.eu iti spun pentru cand va fi cam de un an pentru ca la 6 luni nu cred ca va rezista.pur si simplu spui sezi.Sezi si tu ca (virgula) cainele,apui il impingi usor pe spate. Dupa ce invata,asculta,sau face bine,ii dai ceva gustos.Dar pentru o singura miscare precum sezi, va dura o luna, daca nu esti concentrata poate chiar un an...Dar mai bine e sa-l duci la dresor. Daca nu vrei ai rabdare si-l inveti cum ti-am zis.Asa trebuie sa procedezi la fiecare miscare.Dar important asa cum as zice,ca sa stie ca a facut bine, nu rau, ii dai ceva bun.fii atenta sa nu imbolnavesti cainele cu zahar mult ii dai de vreo 5-6 ori zahar dar dupa aceea dai carne vreo 7-8 bucatele.dar un pentru un lucru:ex: ii spui sezi, el sede, si ii dai o bucatica de carnita sau zahar.Ai grija si la cum il asezi, te poate musca.Intai il lasi sa te miroasa,il mangai si incet il asezi,si daca apesi,apesi incet,si ii faci poxitia ca de exemplu sezi, si ii dai ceva bun...Dar iti zic eu sigur e mai bine sa il duci la dresor daca nu, faci metoda de mai sus.Bafta!
6 luni e mult prea mic. Cățelul meu e un pui de Akita Inu, are 3 luni și acum 1 săptămână am fost cu el la vet și a zis că pe la 5-6 îl pot duce la dresaj.Eu zic să te bagi pe forumuri, cum am făcut un 1 an de zile )
Nu-i baga in seama pe la 6, 7 8 luni e perfect sa il duci la dresor am avut caini la dresaj si la 4 luni dar pe la 1 ani si ceva o sa fie un pic un pic numa mai greu si faza cu rabdare si nu stiu ce pe acolo pai daca vrei sa il dresezi si sa te asculte cum trebuie iti trebuie vointa si sa stii sa fi impunator :d nu sa lasi dupa el sa faca ce vrea la sezi la inceput mersul in lesa si apoi asta in partea dreapta lesa sa il ti mai bine si in dreapta cainele bataie cu palma pe picior in timpul mersului in stanga pas si tot asa e mult de munca nu un an si ceva daca stii cea ce trebuie sa faci e simplu si cu rabdare perseverezi funda?