Da asa mi s-a intamplat si cu rottweilerul meu nu a vrut sa mearga am luat in mana niste clantanele niste paine si i-am pus-o in fata am tras de el apoi a mancat-o si tot asa am tras de el pana a inceput sa mearga singur. Dupa cateva zile de antrenament cam 30 min pe zi s-a abisnuit
Am incercat si asa dar nu vrea. cred ca am gresit la inceput ca il cam gatuiam si acuma ii este frica cand vede lesa ma gandeam sa ii iau un ham sa vad daca reusesc
Incearca sa alergi cu el si fara sa-si dea seama in pui lesa si alergi cu el in continuare pana vede, mangaiel putin
Pune-i lesa cand ii dai mancare, stai la un metru in fata lui cu mancarea si-l chemi, cand vine il lauzi il lasi sa manance putin si muti mancarea mai in fata si se obisnuieste.nu-l forta ca nu mai merge pe urma.
Uite clip-ul care te ajuta cum sa inveti cainele sa mearga in lesa http://www.youtube.com/watch?v=SacNI_3yBcY
Prima data il inveti sa mearga la pas fara lesa,apoi ii spui si lesa.
Deci,cum il aseaza ala langa picior asa faci si tu si cu bucatica de carne(vita sau piept de pui fiert) o ademenesti. Ti cubuletul in asa fel incat sa poata sa-l linga si sa manance cate putin,doar sa nu-l ia dintr-o data. Mai te pui si in fata catelului si-l chemi,tot asa,tinand cubuletul cat sa linga,nu sa-l ia de tot. Cand faci astea,ai putea sa-i pui si lesa,ca nu o va simti,dar s-ar putea sa se sperie cand o vede,daca i-ai pus-o si s-a zbatut in ea. Poti sa eu mai pui din cand in cand si i-o lasi la gat,sa o tarasca dupa ea sa vada ca nu e nimic. Cu calm si rabdare vei reusi,parerea mea ca invatatul cu lesa e cea mai usoara din toata educatia cainelui.
Pentru al invata sa stea in tarc trebuie sa faci lucruri frumoase cu el acolo,ca sa inteleaga ca nu sta acolo ca e pedepsit sau de fiecare data sa fuga de acel loc, avand parerea ca e rau. De acum da-i doar acolo sa manance, te joci cu el mai mult acolo, dresaj faci tot acolo. Uite, iti mai dau un link pe care poti sa-l folosesti chiar daca la tine e vorba de un tarc e tot aia: http://www.youtube.com/watch?v=9IplroOOkT0 (dai de la 1:14)
Ascultat tot ce se zice in clipuri, te va ajuta foarte mult si urmareste clipurile lui gabriel cocu, sunt pe intelesul oricui si foloseste caini care nu sunt pregatiti.
Succes si sa-ti traiasca!
Eu zic ca cel mai bine e sa ii faci un tarc mai mare si sa-l decorezi.nu fi rau cu el du-l pe strada sau in parc si opteaza pentru o lesa mai lungasa se simta in largul lui. sper ca te-am ajutat
Hei buna am avut si eu problema asta nu lasa dupa el la rasele incapatanate trebuie sa le arati ca tu esti seful fal cumva sa se miste cu incetu o sa inteleaga sau mergi cu el la un dresor daca nu poti nicicum hamul nu rezolva mare lucru daca nu merge cu lesa foarte mici sanse sa mearga cu ham incearca sa il faci sa inteleaga ca nu are ce sa il inspaimante la lesa sau alta metoda ar fi pana se obisnuieste cu lesa sa nu o mai iei de la gat dupa nu mult timp o sa vada macar ca n-are de ce se teme si mergi cu piciorele lui fa ceva si daca se deplaseaza incepe mersul incearca la inceput sa mergi pe unde vrea el si tot asa mergi cu el in parc mai si invata si mai si socializeaza cu alti oameni sau caini mergi cu el in locuri placute cu lesa si o sa vada ca lesa are si avantaje iar cu tarcul tinel cat mai mult fa chesti placute cu iel acolo si daca nu nu il mai tine in tarc sa ramana numai o cusca cand vrea sta cand nu nu la iarna daca tarcul\cusca o sa fie calduroasa vazand ca nu are alta varianda va sta acolo si cu lesa poti sa mai incerci si cu mancare.Am un pechinez din ianuarie nascut si exact asa facea cu cusca si cu lesa statea in cusca [desigur lasat de mine acolo] si cand imi intorceam capul pleca dar cand e mai frig sau noaptea sta, la fel si cu lesa.
P.S nu-i da oase catelusului tau, nu ai fac de loc bine cat ai catelus mai ales de pui si peste. Sper ca te-am ajutat