Am avut si eu hamsteri inca de cand eram foarte mica, si iti spun de pe acum ca daca vrei sa-l duci la veterinar n-o sa te ajute cu ceva deoarece animalutul fiind mult prea mic n-are cum sa-l consulte. Pentru toti hamsterii pe care i-am avut, roata prin care alergau a fost o sursa de a scapa de plictiseala (si de a ma enerva pe mine cu scartaitul) si punandu-le mancare la discretie, chiar daca alergau foarte des prin roata, tot erau plinuti. Asa ca cel mai bine ar fi sa-i lasi roata hamsterului tau pe tot parcursul zilei (pentru a nu se plictisii in acvariu) iar daca te deranjeaza sa i-o scoti noaptea inainte sa te culci, sau sa-i pui acvariu in alta camera. Legat de clipit, nu mi se pare o chestie foarte grava, probabil ca ori are urdori si ar trebui sa-i pui picaturi de ochi, ori pur si simplu asa face el. A, si ca sa-ti dai seama daca e bolnav sau nu trebuie sa-i urmaresti activitatea. Daca de obicei este foarte activ, dar intr-o zi il vezi ca sta toata ziua si doarme si de abia se misca, atunci inseamna ca are ceva. Ori sufera de singuratate si trebuie sa-l bagi mai mult in seama, ori e bolnav. Daca e genul ce sa stea tolanit mereu, atunci e fix invers, daca incepe sa fie mai energic si sa alerge prin acvariu fara un motiv anume, inseamna ca sufera de nebunie. Sper ca te-am ajutat.
Depinde la ce veterinar mergi. Eu ieri am fost cu al meu la el desi are 3 ani e foarte foarte energic ai nu pare sa imbatraneasca prea curand. Are ceva la ochi si mi-a spus ca e papilon, din cauza ca s-a lovit. I-a facut injectie si mi-a dat picaturi ca sa ii curete locul si daca nu ii trece trebuie sa ii cauterizeze locul. Eu zic mai bine sa mearga la veterinar sa ii spuna simptomele, sa vada daca e ceva ingrijorator sau nu. Iar daca el e bine totul e okay.