| CosminGanea231 a întrebat:

Salut!
Am un motan de 2-3 ani care a plecat deja de vreo 3 săptămâni, sunt îngrijorat foarte tare, oare a murit!?

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Asta e, vei sti data viitoare.Te poti interesa pe internet cand sunt campanii gratis de sterilizare in cel mai apropiat oras si te duci cu animalutul.De obicei sunt cabinete care se ocupa cu asta, sponsorizate de ong-uri din afara.Recunosc ca am apelat si eu la aceste campanii de vreo 2 ori, cand i-am cules de pe strada, iar in rest am sterilizat pe banii mei.Nu ai nimic de pierdut.Sa stii ca motanii poti simti pisicile in calduri pe o raza de un kilometru si se vor plimba la randul lor multi km pentru a se imperechea.Asta inseamna multe pericole pe care nu ai cum sa le controlezi.De aceea trebuie sterilizati, e mai sanatos si mai sigur pentru ei.

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Poate, si-a gasit o pisicuta. happy

| Sophieka a răspuns:

Daca nu este sterilizat, sa stii ca este perioada lor de hormoni (calduri) si e posibil sa fie dupa femele.
Sa speram ca este bine si nu e in batai sau omorat in lupte cu alti motani sau calcat de masina ori luat de cineva.
Iti recomand sa scoti la imprimanta daca ai, daca nu, la o firma vreo 20 de afise A4 cu o poza si anunt cu pierderea lui si numarul tau de telefon de asemenea sa il postezi si pe grupurile de protectie a animalelor din judetul / localitatea ta si pe grupurile iubitorilor de animale, specificand Judetul / localitatea / strada de unde s-a pierdut si sa nu uiti de numarul tau de telefon.

| Sophieka a răspuns:

La postarile anterioare, vad ca bietul de el a mai venit acasa batut, probleme cu maxilarul etc.
Ceri sfaturi aiurea pe net dar nu ai grija de el. Cred ca nu l-ai dus niciodata la veterinar.
Daca nu poti avea grija cum se cuvine de un animalut, si nu ii poti oferii ingrijire medicala cand e nevoie, nu-ti mai lua animale.

| Violleta2022 a răspuns:

Cauta-l!

| darrio2007 a răspuns:

E clar ca nu mai ai motan daca a plecat de atata timp.
Probabil se va intoarce daca mai traieste.

| CosminGanea231 explică (pentru Violleta2022):

L-am cautat dar nu l-am putut găsi.

| dullcat a răspuns:

Daca vrei ca motanii sa iti stea cuminti pe langa case, ii sterilizezi. Daca nu, la fiecare cateva luni te vei tot intreba daca se mai intoarce sau a murit.Ti se pare ca merita? De puii facuti asa la intamplare, care ajung sa moara sau sa traiasca la limita nu mai zic.Ai idee cati sunt inscrisi zilnic pe toate grupurile de adoptii in Romania? Crezi ca ii doreste cineva? Nu.

| CosminGanea231 explică (pentru dullcat):

Ai dreptate dar nu a venit, stau la zona rurala.

| CosminGanea231 explică (pentru dullcat):

Îți mulțumesc mult de sfat!
Dar nu sa m-ai întors și animal nu cred ca îmi mai iau...
Nu am putut sa am grija de el, ce incompetent pot sa fiu.
Mersi oricum.

| dullcat a răspuns (pentru CosminGanea231):

Cu placere.Multumesc si eu pentru funda.