| Alex22q a întrebat:

Salut, cat de curand mi-am luat un catel, el are 5 saptamani, aproape 6 insa este foarte jucaus. Problema este ca s-a invatat sa ma muste. In joaca, in nejoaca, acum mai zici, dar cand o sa creasa nu o sa ma mai inteleg cu el. Nu stiu cum sa reactionez atunci cand ma musca, pentru ca daca il cert el ma musca mai tare. As vrea niste sfaturi de la cei care au caini si se pricep. Multumesc frumos, dau funda big grin
PS: este pitbull

5 răspunsuri:
| alehar05 a răspuns:

Hei! Am 3 caini, 2 chow-chow si un akita inu. Unul din chow chow cand era mic era foarte rau,am si un semn pe mana de la el, musca, latra, nu suporta sa fie atins, acum are 6 ani, n-a muscat pe nimeni niciodata, latra extrem de rar, acum 3 ani am avut o pisica si dormea cu pisica si adora sa linga pe toata lumea, e foarte iubitor si la inceput era foarte rau. Caini isi dezvolta comportamentul cu timpul, nu trebuie sa te ingrijorezi inca, dupa ce face 6 luni poti sa incepi sa ti pui niste intrebari daca nu se schimba nimic la comportamentul lui.

| IsabelaIssa a răspuns:

Atunci cand catelul vrea sa te muste in joaca, trebuie sa ai pregatite betisoare din acelea speciale pentru dintisorii lor. Cand vrea sa muste mana ta, tu inlocuiesti mana cu betisorul. Ii dau dintisorii si ar roade orice, inclusiv pe tine, mobila, cabluri, papuci etc. Ca sa il faci sa roada betisorul pentru prima data, pentru ca sa stie ce e, te joci cu el, te prefaci ca i-l dai, mai ti de el in timp ce trage el de el si asa se invata si il lasi sa il roada. Trebuie multa rabdare cu cateii. Bafta! happy

| Adry05 a răspuns (pentru IsabelaIssa):

Ai idee daca ce ai zis e valabil si pentru pisici? Asa face si a mea, e pui, vine in joaca si musca in ultimul hal si nu mai suport. laughing

| PepsiGirl a răspuns:

Este normal! El te musca in joaca. Și catelul meu când a fost pui ma musca dar nu durea deloc, când va împlini 1 anișor ii va trece chestia asta : )

| IsabelaIssa a răspuns (pentru Adry05):

Din pacate la pisici nu prea merge treaba asta, pisicile sunt greu de dresat, dar o poti distrage cu un laser sau ciucurasi cand musca, si uita. happy