| Qazws a întrebat:

Salut! Ce aparat foto (DSLR) recomandați atat pentru poze calitative cat si la un preț accesibil?
Ca hobby, nu ceva profesional si scump ????
De preferat Nikon. Mulțumesc!

10 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai atunci de ce mai intrebi daca deja ai preferinte? Cauta un Nikon la mina a doua in comunitatea fotografilor pentru ca e de preferat o scula care stii ca a fost ingrijita uneia noi cu performanta inferioara la acelasi pret.

| AdrianGht a răspuns:

Salutare! desi aparatele DSLR inca sunt performante, nu prea mai gasesti aparate noi de acest tip. Mai mult mirorrless.
Poti vedea aici cateva modele https://bit.ly/40fTHxT
Recomand de pe acest site daca vrei sa cumperi un model nou.

| Qazws explică (pentru GabiDumitrescu):

Revomanda-mi un model atunci happy
Am menționat ca nu am nevoie de ceva scump, respectiv nou.

| Qazws explică (pentru AdrianGht):

Stiu acest site, multumesc happy dar am mentionat ca nu vreau ceva scump si nici nou fiind doar un hobby pentru mine ju vreau să investesc atat de mult in asta. Ceva la mana a doua si la un pret mai accesibil ar fi ok

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Qazws):

Dar NU AI SPUS BUGETUL! Pentru unii "accesibil" inseamna 500 de lei, pentru altii 5000!

| MateoXXL a răspuns:

Pentru un hobbyist care dorește un aparat foto DSLR accesibil și de calitate, Nikon oferă câteva modele excelente. Iată trei opțiuni: Nikon D3500 (Recomandat) (buget 2.000-2.500 lei (kit cu obiectiv 18-55mm). Perfect pentru începători, este ușor de utilizat, compact și oferă o calitate excelentă a imaginilor.Nikon D5600 (buget 3.000-3.500 lei (kit cu obiectiv 18-55mm). Mai avansat decât D3500, oferă mai multe funcții creative și conectivitate wireless. Nikon D5300 (buget 2.500 lei (kit cu obiectiv 18-55mm). Dacă dorești un kit versatil, caută unul cu obiectivul AF-P DX 18-55mm VR pentru peisaje și portrete.Pentru mai mult zoom, adaugă un AF-S DX 55-200mm. Pentru portrete, un obiectiv fix de 50mm f/1.8G este ideal. De la Nikon, acestea sunt potrivite pentru hobby și oferă flexibilitate să înveți mai multe despre fotografie fără a investi excesiv.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru MateoXXL):

Breh, asta e raspuns generat cu ChatGPT sau ce? Cum sa bagi sumele astea in niste dslr-uri entry-level cu un obiectiv de kit vai-de-el? Nu mai bine ia ceva cu macar 2 obiective la mina a doua de la vreunul care facea nunti sau altele de genul si si-a facut upgrade? Ca acolo stii ca ai de-a face cu un aparat folosit, dar si intretinut cu simt de raspundere.

Omul s-a straduit sa răspundă întrebării si "preferintelor" mele, fie ca a raspuns cu AI sau nu. Mi-a dat cateva exemple pe care le pot cauta ulterior noi sau la mana a doua si întreținute. Poti ignora intrebarea mea sau alte intrebari la care nu esti in stare sa dai un raspuns concret si de ajutor. Chiar te rog sa ignori întrebarea si sa treci mai departe. Mulțumesc.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Qazws):

Invata sa pui intrebari, la mama naibii de treaba! Cit de greu era sa zici "Vreau un DSLR Nikon, la mina a doua, cel mai bun pe care mi-l puteti recomanda in maxim 3000 de lei?" Sau 1000 de lei, sau 10.000 de lei. ERA ASA DE A DRAQ DE GREU?

Treci mai departe. La revedere