| DanielleDanielle a întrebat:

Cit de des e corect sa spal pisica de patru luni? Poate baia se face in dependenta virstei?

Cu ce cantitate de hrana se recomanda sa dau pisicii zilnic?

5 răspunsuri:
| viotedy a răspuns:

Cat mai rar posibil. pisicile nu adora apa.doar daca e absolut necesar-are paraziti de ex.

| deutzanico a răspuns:

Incearca sa ii faci o singura data baie si dupa sa o ti la caldura deoarece eu am o pisica, care atunci cand era mica a racit din cauza faptului ca i-am facut baie si dupa nu a stat suficient la caldura.

| DanielleDanielle explică (pentru deutzanico):

Dar cit de des? de ex: odata la doua saptamini sau chiar luni. Ea isi murdareste labutele repede nu stiu de ce si trebuie sa-i fac baie deoarece inca creeaza un miros neplacut in casa cu toate ca se spala singura la fiecare doua minute.

| Andronic_Anda_Stefania_1978 a răspuns:

Pisicile se spala mai des ca oameni! Daca e posibil ar trebui sa ii face cat mai rar ele urasc apa! Eu ii fac baie motanului meu o data pe an chiar o data la 2/3 ani.Lasa-i un pliculet de carne si niste boabe cam atat si apa desigur

| deutzanico a răspuns (pentru DanielleDanielle):

Pisicile au pe ele un fel de grasime care le protejeaza pielea de diferite exeme si in acelasi timp le fereste si de boli. Daca o speli des aceasta devine sensibila, iar cand o sa fie expusa la frig, curent poate sa raceasca. Bine nu ceva neaparat serios, adica poate sa ii curga ochii, sa i se infunde nasucul, depinde.Ai grija sa o ti la caldura dupa baie mai mult timp. Daca tu zici ca isi murdareste labutele sterge-o cu servetele umede fara alcool mai des si incearca sa afli cauza mirosului neplacut ( poate e de la excremente atunci cand isi face nevoile mai imprastie cu labutele si prin casa ). Pana la urma baia e o trauma pentru o pisica, incearca sa i-o faci cat mai rar.