Eu am doi pui de porumbel pe balcon care stăteau la început într-un ghiveci,dar s-a rupt şi a trebuit să îi mut în altul şi apoi i-am mai mutat o dată într-o sacoşă.
Şi a fost ok. Părinții au dat târcoale câteva minute, apoi s-au obişnuit cu ideea şi n-au mai avut treabă, s-au acomodat.
Mi-a fost şi mie frică de asta la început, dar mi-au spus nişte cunoştințe care au mai avut porumbei că şi ei i-au mutat şi nu s-a întâmplat nimic.
Poate depinde şi de specie, dar nu cred că e musai să îi abandoneze.
Nu sunt porumbei, nu stiu ce specie sunt. Am vrut sa le dau de mancare dar am zis ca mai rau fac, asa ca îi las in pace.
Dacă sunt prea mici oricum nu pot mânca singuri şi n-o să se atingă de ea.Ai mei de abia de vreo 2-3 zile au început să mănânce, se duc ei singuri unde le-am pus de mâncare părinților.Şi mâine au 4 săptămâni.
Din fericire s-a intors. Am verificat adineauri si era pe cuib, e o randunica. Ciudat deoarece puii sunt cat ea, dar nu au pene multe. Mare usurare pe mine, aveam de gand sa supraveghez cu blinoclul cuibul cateva ore si in caz ca nu se intorcea sa i adopt eu, mi-am facut documentatie si tot ce trebuie ))). Daca era 1-2 mai ziceam, dar 5-6 cati erau, era o tragedie prea mare pentru mine...
Fratimi ăsta parcă juca la A.C. Milan, dacă bine îmi amintesc. Și nu părea a fi idiot.