| AlexMAV a întrebat:

In legatura cu motocicletele. Faceti-ma sa inteleg. La 16 ce motociclete se condu si la 18 altele? Si cati ani trebuie sa am ca sa conduc o motocicleta cuprinsta intre 500-900 cc?

Răspuns Câştigător
| viotedy a răspuns:

La 16 ani, cu categoria AM se conduc mopede pana in 50 cm si 45km/ora sau cu A1 pana in 125 cm.la 18 ani, cu A2 moto pana in 35 kw, la 24 ani cu A orice motocicleta, scuter...

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

La 16 ani pana in 50cc, la 18 pana la 125 cc iar peste 125cc la 24 ani

| victor3331 a răspuns (pentru suntserios):

Nu ti se pare ciudat ca la masina la 18 ani ai voie sa conduci lamborghini sau ferrari care prind peste 300 km/h iar la moto nici macar 600cc care prinde max 285? cine a facut legea asa sa si traga un glont in cap iar daca e unu pe aici avocat il incurajez sa atace aceasta prostie

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru victor3331):

Mi se pare mai mult decat excelenta legea, daca ai fi dupa mine nici mopedele nu as da voie sa fie conduse la 16 ani. una e sa conduci o motocicleta si alta e sa conduci o masina. abertanta e doar pentru tine legea ca vrei sa iti cumpere mama si tata motor sa te dai mare si pe urma mori incolacit intr un copac si mai iei si pe altii cu tine

| AlexMAV explică (pentru viotedy):

La 18 ani pana in cati cmc?

| viotedy a răspuns (pentru AlexMAV):

Nu scrie nicaieri, in jur de 500 cred. daca un scuter de 50 cm are 4 kw, cam 400-500 ar veni 35 kw.

| victor3331 a răspuns (pentru suntserios):

Cred ca ai tras un joint ceva sau asa esti tu mai fara neuroni-unu la mana daca e sa faci accident o faci si cu bmw ul lui tata dupa cum vezi la ora 5 pe pro tv, tu probabil nu te ai suit in viata ta pe un motor si esti un dala fraier care ce vede el la stiri ca nu stiu ce motociclist a facut accident-gata u zici mama toti care au motocicleta is nebuni ca ala ceea ce e aberant sunt motociclisti care dau clasa in trafic si au motoare de cand erau tineri, dar ceea ce nu vad la tine e sa zici da aia care au mertanu luat de tata si omoara oameni aiurea de ei de ce nu zici la fel?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru victor3331):

Nu zic din ce vad la stiri zic din cei 8 ani de experienta ca sofer. motociclistii in proportie de 80% sunt niste cretini in trafic. nu merge pe mijlocul benzii, se streacoara la semafor si ambaleaza motoarele, nu respecta viteza legala, fac depasiri cum le taie capul isi parcheaza motocicletele pe unde apuca fie ca e trotuar sau iarba verde.

asta in situatia in care se presupune ca sunt niste persoane mature, nici nu vreau sa imi inchipui cum s ar comporta daca li s ar permite la 18 ani sa conduca.