| CristyBv a întrebat:

Labdradorul meu Retriever de 3 luni are de ieri seara diaree... de la lapte... + apa straight face Cam toata noaptea a l-a scapat. Am iesit cu el afara de fiecare data. De ieri seara pana astazi seara, 24h nu a mancat nimic, doar a baut apa, iar scaunul la ora 15, era moale, nici lichid ca noaptea trecuta dar moale. Pana acum nu a facut nimic. Acum i-am dat orez fiert, nu prea i-a placut. mai mult a mancat ca l-am obligat eu, a mancat putin. Acum, chiar nu situ ce sa fac, Maine dimineata sa-i dau boabe Royal Canin? Sau ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Buna.
E de la lapte, are intoleranta la lactoza ( deci la lapte) si se strica la stomac.
Da-i orez fiert ( daca mai face diaree) cu bucatele mici de carne ( asa o sa iti manace orezul sigur), si amesteci in apa de baut un pic de ceai de menta neindulcit. Daca si maine mai face, du-te urgent la medicul veterinar pentru a nu se deshidrata, dar dupa orez si ceai de menta, nu o sa iti mai faca.
Nu-i mai da lapte niciodata, si nici branza. La pet -shopuri gasesti lapte special pentru caini fara lactoza, daca vrei sa ii dai lapte.

17 răspunsuri:
| crbogdan a răspuns:

Du-te cu el la veterinar. i-ai facut vaccinuri?

| crbogdan a răspuns:

Are vaccinurile la zi?

| LaLaura a răspuns:

Iar daca nu iti mai face cu diaree, de maine poti sa ii dai mancare normala cum ii dai de obicei, dar treptat, putin cate putin ca stomacelul lui sa se obisnuiasca.

| CristyBv explică (pentru crbogdan):

Da are.

| CristyBv explică (pentru LaLaura):

Deci daca maine dimineata nu mai face diaree pot sa-i dau boabele lui? Iar daca are caca moale ii dau orez cu carne si cei de menta pana nu mai face nu?

| LaLaura a răspuns (pentru CristyBv):

Da, dar apoi mancare putin cate putin, dar nu cred ca o sa mai faca diaree, orezul e foarte bun si maine dimineata o sa faca normal, daca o sa faca treaba mare, ca nu a prea a mancat azi.

Si cum adica putin cate putin? Nu-i mai dau 240g/zi ca inainte? din boabe? Sau cum thinking

Tot atat, dar nu tot deodata, ci treptat deorece el nu a mancat nimic toata ziua si s-ar putea sa iti vomite.

Aha... si daca nu treaba mare maine dimineata sa vad cum e? Continui cu orez? Sau ii dau boabe?

Daca maine nu face nimic, nu mai ii da orez, poate sa se constipe, dar daca pana acum nu a mai facu diaree, nici nu o sa mai faca.
Deci de maine poti sa ii dai mancare normala dar treptat.

Am inteles big grin O sa-i dau ca pana acum. 80g dimineata la dupa masa si seara... si incet incet o sa-i dau si carne, fructe, etc... Multumesc mult big grin Revin sa zic ce face dmineata.

Nu ai pentru ce! Sper ca totul sa fie bine.

Azi dimineatai-am dat boabe pentru ca nu a facut nimic, pe la 11 l-am scos afara si a facut foarte putin, nu diaree dar moale. A mai mancat acum putin orez... si ma gandesc ca pe la 3-4 sa-i dau boabe cu orez... e bine?

Da, e bine, dar nu abuza prea mult de orez.
Dupa ce ii dai orez la 3-4, vezi cum e seara, dar parearea mea e ca ar trebuie sa isi revina sigur pana seara.

Am inteles. Multumesc.

Nu ai pentru!

| Ademira a răspuns:

Da-i mei decorticat fiert cu putin morcov si dovlecel. La a mea functioneaza bine.