| BuGsstormbunny a întrebat:

Spuneti-mi cate ceva despre cainii de la oi. Temperament, personalitate, cum se comporta daca se intalnesc cu un om necunoscut care nu le face nimic si nu ii baga in seama, etc

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| BuGsstormbunny explică:

Da, sigur, nu toti sunt asa. Aproape in fiecare zi trec pe langa un carpatin care n-are nicio treaba nimic, voiam sa stiu mai multe informatii.

| darrio2007 a răspuns:

Daca nu il provoci, trece pe langa tine linistit. De preferabil ziua, că noaptea nu se stie.

| wildthing a răspuns:

Din cate stiu eu, sunt foarte inteligenti, iubitori si loiali stapanilor, dar marea majoritate sunt foarte rai cu strainii. Am auzit despre cazuri cand au atacat turisti care au trecut pe langa stane.

| BuGsstormbunny explică (pentru darrio2007):

Multumesc de raspuns. Nu man, doar trec pe langa el gen, cand vin de la scoala. Dar nu a facut niciodata nimic, tot timpul ziua. Si chiar daca ar fi sa ma latre nu cred ca, chiar m-ar musca, dar de latrat si indepartat se poate.

| BuGsstormbunny explică (pentru wildthing):

Dar nu sunt langa stana, trec pe drum pe langa ei, mai departe de stana. Cand sunt oi ciobanul e cu ei

| Bariel a răspuns:

Doar sa nu treci cu bicicleta pe langa ei, nu e o experienta prea placuta...

| VelaJohnny a răspuns:

Au "simtul pazei" foarte ascutit. Plus ca nu sunt foarte iesiti in societate, nu sunt foarte obisnuiti cu oamenii cum sunt cei crescuti la oras, sunt foarte suspiciosi cu privire la straini pana acolo incat sa ii vada ca potentiali raufacatori. Plus de obicei sunt flamanzi. Sanse mari sa ai experiente negative daca nu ai grija si sa nu mai ai ocazia sa le povestesti daca te intalnesti cu vreunul si nu e stapanul in preajma, cu atat mai mult cand sunt mai multi intr-un grup. Partea buna, sunt mari si grei, daca ai conditie fizica buna le dai fum la sprint, cu conditia sa fugi cu gandul sa iti salvezi viata, si daca ii prinzi satui si cu stapanul langa ei, nu te vor baga poate nici macar in seama. Nu exista un stas la personalitate, depinde cum au fost crescuti, dar in general sunt "educati" de stapani sa fie rai cu strainii, doar asa sunt multumiti de cainii de paza si ii tin, daca latra si prezinta intimidare pentru intrusi.