Indroduceti degetul usor in colivie, mai sus de suportul pe care sta perusul, ideal ar fi la nivelul pieptului (deoarece ei au instinctul de a se sui si nu de a cobori). E posibil ca prima reactie a perusului sa fie aceea de a se feri (din instinct de aparare sau de frica). Daca nu vrea sa se suie pe degent miscati degetul putin pentru ca perusul sa vada ca nu reprezentati un pericol pentru el (miscati-l in jos, departati-l, apropiati-l, ridicati-l). Cand perusul este deja acomodat cu dumneavoastra este foarte posibil ca sa isi foloseasca ciocul pentru a se sui pe deget (deoarece perusii isi folosesc ciocul pentru sprijin)
1. Ofera-i o perioada de acomodare
Orice papagal, pe care abia l-ai adoptat are nevoie de o perioada de acomodare cu noul mediu si persoanele din jurul lui. Aceasta perioada difera de la un exemplar la altul, indiferent de specie, de la doua saptamani pana la doua luni.
Pentru a se obisnui cat mai repede cu tine, tine-l in camera in care iti petreci cea mai mare parte din timp si vorbeste zilnic cu el.
2. Castiga-i increderea
Nu incerca sa iei papagalul in mana inca din prima saptamana deoarece este posibil sa se sperie. In schimb, incearca sa petreci mai mult timp prin preajma coliviei si sa vorbesti cu el. Cand observi ca s-a obisnuit cu prezenta ta si nu se mai uita speriat la tine, poti incerca sa bagi mana in colivie.
Anunturi Google
Ti s-a rarit parul?
Rezolvare in doar 2 minuteprodus nr. 1 in SUA - www.toppik-romania.com
Daca observi ca incepe sa devina agitat, tine mana nemiscata, astfel incat acesta sa observe ca nu se afla in pericol. In timpul acestui procedeu nu uita sa vorbesti cu el pe un ton calm. In cazul in care este speriat, il va ajuta sa se calmeze, iar daca este calm, va veti imprieteni mai usor.
3. Repeta procedeul zilnic
Repeta pasul de mai sus zilnic. Indata ce observi ca se obisnuieste baga mana mai adanc in colivia acestuia. Astfel, papagalul va realiza dupa cateva zile ca nu are de ce sa se teama de mana ta. Pentru a se obisnui mai rapid, dupa primele zile poti incerca chiar sa repeti procedeul de doua ori pe zi.
Dupa alte cateva zile incearca sa misti mana prin colivie, mai intai in directia opusa papagalului, apoi inspre el, avand grija sa nu faci miscari bruste, care sa il sperie. Nu apropia mana prea mult de papagal daca observi ca se pregateste sa ciupeasca sau este speriat. Va mai dura ceva timp pana se va obisnui.
4. Hraneste-l din palma
Cand observi ca papagalul iti permite sa te apropii tot mai mult de el, incearca sa il hranesti din palma. Inainte de a-l hrani, asigura-te ca ii este foame si da-i semintele lui preferate sau chiar fructe. Apropie mana usor de el si asteapta pana cand va incepe sa manance. Daca ai un papagal de mici dimensiuni este posibil sa se urce pe mana ta pentru a manca, ceea ce il va face sa se obisnuiasca mai repede sa stea pe mana.
5. Urca-l pe deget
Odata ce papagalul iti permite sa apropii mana de el indeajuns incat sa-l atingi, incearca sa pui degetul aratator in dreptul pieptului acestuia. Daca nu se va feri, odata ce-i atingi pieptul cu degetul, instinctul il va face sa se urce pe el.SUCCES(funda?)-nu am nici 1
Incearca sa le pui mancare pe mana, s-ar putea sa invete in felul asta, dar fara sa le lasi mancare in colivie.De foame, s-ar putea sa uite de teama.
Ce fel gandesti si tu! Cum asa ai incercat tu si merge. Cel mai bine a zis IuliiRawwrr
Ane758 întreabă: