Salut! Stai cu el mult, o sa dureze luni sa se obisnuisca.Eu am 2 perusi si toti ma intreaba cum am reusit sa ii obisnuiesc asa bine cu mine.Eu dorm cu ei in pat...Pot sa fac ce vreau cu ei, si nu sunt crescuti de pui de mine. Daca le dau drumul afara pleaca si vin inapoi, dar pleaca cu forta, daca las usa deschisa sau geamul nu pleaca fara mine nicaieri.Am taiat odata unul la pene si nu este deloc adevarat ca se invata mai bine, singura chestie adevarata este ca sta pe deget mai bine daca il inveti taiat la pene, cand ii cresc tot se urca pe deget, dar nu ai nici o relatie cu el, nu castigi nimic asa.Trebuie sa se invete el ca vrea. Trebuie sa ii spui sus-sus si sa duci degetul spre el, dar asta cand e in cusca, afara nu ai sanse sa faci asta. Ii intinzi degetul ii spui sus, dar nu cumva sa tremuri de frica, daca tremuri te musca sigur pentru ca vede ca ti-e frica, si nu spun baliverne citite din carti, sunt foarte destepti sa stii. Perusul meu invatase 10 trucuri in 7 zile, dar m-am plictisit sa tot stau si sa ii arat...Cunoaste cuvintele, cand ii spun "pupic" vine la tine si te pupa.Sau ii spun hop-hop si zboara pe umarul meu de oriunde din casa sau afara.Ca sa vina la tine nu ii dai de mancare 1 zi, apoi ziua urmatoare iei mei in mana si il lasi liber din cusca, hranindu-l din mana. Trebuie lasat 2 luni sau 3 sa se obisnuiasca, apoi sa incepi un dresaj, invata orice daca ii e foame, tine cont de asta, vezi ca musca tare, nu e perus, ala daca te-a prins te i-a calumea. Nu te enerva daca nu face ce ii zici sau daca musca, daca il bati te musca de fiecare data cand are ocazia, trebuie sa vorbesti cu el calm, si sa ridici tonul cand greseste, daca se apleaca cu pieptul la pamant stand ghemuit atunci stie ca a facut ceva nasol, dar sa il faci sa se simta prost, sa ii fie frica, doar din cuvinte nu cu bataie, ca nu merge bataia la papagal.Invata orice cum am zis daca ii e foame, numai sa vorbesca o sa invete doar daca vrea, nu ai cum sa ii impui asta, in rest il inveti sa stea unde vrei. In perioada asta nu e bine sa stea prin casa, tine-l in cusca cateva zile si baga mana la el des, nu tine cusca jos, trebuie sa o tii la nivelul ochilor tai, altfel te considera pradator si nu se va apropia de tine niciodata.Nu il lasa cu oglinda niciodata! Stai cu el sau pune-l undeva unde sunt oameni sau tv, sau alti papagali, dar nu oglinda.
Salut! Craciun Fericit!
Auzi, ai un papagal de o zi si ai pretentii sa nu-i fie frica de tine? Nu trebuie sa-i dai drumul din colivie asa repede. Trebuie lasat o saptamana - doua ca sa se obisnuiasca.
Da, asa este. Dar depinde si de specie, eu perusii i-am lasat din prima liberi, insa ei sunt pasari mai mici, este altceva cu ei.
AnghelusToma întreabă: