Pai din punctul meu de vedere, il poti lua ar fi frumos din partea ta, pentru ca daca este slab nu prea primeste mancare si in cele din urma cred ca va muri, iar revenind la vaccinuri alti caini traiesc si fara dar poti sa ii mai faci pe cele recomandate de medicul veterinar si cred ca nu va fi o problema deoarece nu sunt multi care salveaza caini mai in varsta dar si asa se duc la veterinar si rezolva. Cainele va fi foarte, foarte fericit
Ai face un gest frumos daca l-ai adopta! Un animal este recunoscator mai mult decat este un om.
De obicei vaccinurile se fac la 3 luni, la 6 luni, la un an si ultimul la 2 ani.
Foarte eronat raspunsul tau. Schema de vaccinare se incepe la 6 saptamani (dupa cele 2 deparazitari interne). In functie de schema de vaccinare aleasa pot fi 3/4 vaccinari, care se fac din 2 in 2 saptamani. Astfel, la 12-14 saptamani se face ultimul vaccin (DHPPI L R) care se repeta in fiecare an. Deci daca il duci la veterinar, il va deparazita intern mai intai, pentru ca in momentul in care i se administreaza vaccinul, animalutul trebuie sa fie "clinic sanatos" dupa care ii va face vaccinul anual : DHPPI LR (care protejeaza de uramtoarele boli infectioase: D (distemper/jigodie), H (hepatita infectioasa), P (Parvoviroza) PI (parainfluenta), L (leptospiroza) R (rabie).
Uite, mie asa mi-a spus medicul veterinar de la mine din oras, asa iti spun si eu. Bineinteles ca pe langa vaccinuri se fac si deparazitari interne si externe, doar ca eu asa i-am facut vaccinurile catelului meu. Si nu are nimic.
Ar trebui sa ceri parerea si altui medic pentru vaccinurile ulterioare.
anonim_4396 întreabă:
Alenira întreabă: