Am avut si eu unul aproximativ acum 3 ani si era singur tot mascul, cateva zile a stat aproape numai intr-un loc, aproape nici nu se apropia de mancare sau de apa. iar nu dupa mult timp dimineata l-am gasit mort. am vorbit cu o persoana si mi-a zis ca era din cauza ca era singur. cumpara inca o femela sau pune-i o oglinda.
Eu mi-am luat 2 perusi pe 27 decembrie 2011 din suceava si peste 2 luni mi-a murit unul si am luat altul de la un crescator care vine cu perusi, papagali in fiecare marti in piata.Si perusul pe care l-am luat sta umflat in pene de cateva zile ai inteles?
Nu va inteleg..la ce sa-i ia omu' o pereche la papagal..ca sa stea amandoi, sa vorbeasca unu cu altu? pai asa nu te mai baga in seama si cand moare unu, 100% moare si celalalt! am avut eu un mascul timp de 5 ani, ma jucam cu el, canta, se certa cu vrabiutele..si am auzit zvonuri ca sa-i iau o femela ca nu e bine sa stea singur si am avut un tovaras mi-a zis ca imi da el o femela..fix la o saptamana dupa ce mi-a dat femela papagalu' meu nu mai manca nu mai canta si mi-a murit..si femela lui a mai trait vreo luna si a murit si ea.Acum am altu' la fel da nici sa nu aud de pereche pentru el. ..si ideea cu oglinda, e o idee buna. e amuzant sa-l vezi k se "cearta" singur
Ai putea sa ii cumperi o femela pentru ca poate se simte singur! Daca reactia lui este tot asa, du-te la veterinar si spune-i lui ce probleme ai cu perusul tau!
Sper ca te-am ajutat! Funda?
1.Am 2 perusi cu tot cu el!
2.Am fost la veterinar si am aflat ca este bolnav, are febra perusilor!
Si eu am 2 perusi si masclul e mereu umflat in pene, nu este singur si nu e bolnav. pur si simplu asa stau ei