Ai obligatia sa tii cainele in lesa tot timpul si cu botnita, mai ales daca-l scoti din curte.
vezi sa platesti amenda la Politie ca nu-ti tii cainele asa cum trebuie.
De ce fuge dupa oameni, fiindca nu-l tii in lesa.
Daca nu ai lesa si botnita, lasa cainele acasa!
Incearca un dresaj (la dresor profesionist). Dar daca asa e firea lui, slabe sanse. In schimb, este un foarte bun caine de paza undeva la tara, la curte.
Intotdeauna sa ai la tie ceva de mancare, care-i place cainelui tau. atunci cand face asta: il atentionezi printr-o lovitura usoara cu lesa, apoi ii dai recompensa ceva gustos.
Pai nu stau la curte. Îl scot într-un parc din spatele blocului și ii dau drumul sa alerge ca are 11 și are nevoie.
Nu ai voie sa faci asta,. este ilegal!
Esti obligat prin lege sa tii cainele legat in lesa si cu botnita, daca-l scoti din propria curte.
Probabil ca inca nu ati luat nici o amenda de la Politie, de aceea va permiteti sa va jucati cu legea.
Nu ma ajuți deloc. Presupun
ca nu ai câine, deci nu știi despre ce vorbesc, nu poți tine un câine în casa toată ziua, sau sa îl scoți afara și sa îl ți numai în lesa si cu botnita pusa, crede-mă. Și apropo, sa știi ca nu dau doi bani pe legea asta a ta.
Cand o sa platesti cateva mii d lei amenda, o sa inveti sa respecti legea, ca asa ajungeti delicbventi de mici, ca nu aveti educatie de la parinti si nici respect pentru ceea ce este nromals au nu.
Si da, am caine, doar ca respect legea, scotandu-l la plimbare cu lesa, asa cum este legal si normal.
Daca va ducea capul pe tine si pe parintii tai, nu cumparati caine sa-l tineti in apartament!
Nu ai decat sa alergi cu el, pe strada sau prin parc, dar sub nici o forma fara lesa!
ma rog, o sa invatati voi sa respectati legea, cand va veti trezi cu amenda acasa.
În primul rand, nu l-am cumpărat l-am adoptat. În al doilea rand, pot sa îmi scot câinele în spatele blocului sa alerge cât vrea el, si nimeni nu are ce sa îmi facă. În al treilea rand, la cati maidanezi sunt pe străzi, tu te agiți ca îmi scot eu câinele fără lesa si botnita. Și în ultimul rand, nu mai comenta aici decât dacă ai ceva folositor de zis. Mulțumesc pentru nimic.
Nici o problema!
Vei invata si tu si parintii tai intr-o zi, sa respectati legea.
Pana atunci, pune macar mana sa inveti, ca ignoranta duce la prostie, sau ilegalitati.