Majoritatea pestilor de acvariu sunt ovipari, dar exista si exceptii de felul grupei pestilor vivipari. Daca ii hranesti cum trebuie adica sa le dai lipide si proteine e bine pentru ca ajuta la crestrea ovulelor si a spermatozoizilor.Atunci cand ovarul femelei este umflat, ea este pe punctul de a depune icrele.Pentru a face acest lucru este suficient un stimul declansator: in mediu natural, acesta poate fi ploaia, soarele, sau ceva a lunii(nu prea mai stiu exact).In acvariu, depunerea icrelor este uneori declansata de lumina solara matinala, care atinge mai mult sau mai putin intens recipientul, sau de o schimbare partiala a apei.Pregatirea acvariuluiesi inmultirea are loc si in acvariul principal, cel mai bine este sa se instaleze un acvariu special. Pestii prefera intimitatea, icrele supravietuiesc mai usor si un acvariu mic este, in general, mai usor de controlat. Acvariul trebuie amenajat inaintea depunerii, pentru a asigura conditiile optime. Metoda de filtrare trebuie aleasa cu grija. Nu trebuie ca fluxul sa fie puternic, pentru ca icrele sa nu fie absorbite de filtru.O aerare usoara de la o piatra de aer este ideala.
Totusi, pe masura ce pestii cresc, aerarea poste fi crescuta gradual. In ceea ce priveste temperatura apei, trebuie sa poata fi variata deoarece pestii sunt stimulati de o usoara crestere a temperaturii. Initial trebuie ca temperatura apei sa fie egala cu cea din bazinul principal, ca apoi, odata introdusi pestii, sa fie ridicata incetul cu incetul. Daca sunt necesare plante, acestea pot fi plantate intr-un recipient cu pietris; in bazin nu este necesar nici un fel de substrat. Desi acvariul principal trebuie situat astfel incat sa evite lumina directa a soarelui, bazinul de reproducere trebuie sa beneficieze de putin soare de dimineata (se spune ca stimuleaza inmultirea).
Salut! Cred ca te pot ajuta... Pe wikipedia poti cauta inmultirea pestilor sau pot sa iti scriu pe mail daca mi-l dai ca am o carte si iti scriu cate ceva mai important, ok?
anonim_4396 întreabă:
Ane758 întreabă: