Bună! Draga mea, trebuie să aveți răbdare. O să facă așa până pe la 4-5 luni, hai 6, dar apoi se va potoli. Bineînțeles, nu îi permiteți să vă muște nici de mâini, nici de picioare sau să tragă de haine. Când începe, spune-i "Nu e voie" foarte hotărât, dar calm, fără să țipi. Dacă nu se oprește, ridică-te și pleacă în altă parte. Mai poți să-i cumperi o jucărie din acelea ca o sfoară foarte groasă, înnodată la capete. Când te apucă de mână, dă-i jucăria, să o apuce pe ea și trage ușor. Va învăța să se joace și, încet, încet, nu va mai mușca. Repet, trebuie răbdare. Dacă vrei, uită-te aici, este cățelușa noastră care făcea la fel ca a ta. Acum are 5 luni și s-a făcut cuminte, nu mai mușcă deloc. Să te uiți la sfârșit, sunt mai multe postări cu ea. http://zinnaida.ro/2012/07/04/kory-1-catelusa-fmt-60/
Nu cred ca e bine sa o lovesti, doar arata-i cu degetu si ii spui pe un ton calm dar hotarat ca nu e voie, cel mai important e ca tu sa fi calm cand ii dai comezi.Nu stiu cum poti sa o educi, asteapta alta raspunsuri.
Nu stiu cum te cheama dar eu am un pikinez si sunt foarte fericita deoarece:eu stau la calculator si bel doreste afara el vine fara probleme si ma cheama si aduce lantul.E BINE SA AI UN CATEL!
Multumesc mult! Fara suparare, catelusa ta (foarte simpatica si frumoasa) e lenesa fata de-a mea. Pur si simplu nu are stare. Are o energie mega-exagerata, la care parintii mei nu fac fata. :/
In fine...multumesc mult pentru incurajari, si pentru sfaturi, si... abia astept sa ii cada dintii aia odata =D .