Nu are rost sa te sgarcesti la 30-40 de lei cat costa niste manusi, nu e mare investitie deci nu prea isi are rostul postarea ta, sa imi iau, sa nu imi iau...manusile ajuta sa nu faci bataturi, sa iti fie mai lejer atunci cand prinzi tii greutati mari in mana (aici intervin si chingile plus centura, cand e vorba de greutati foarte mari)..eu unul nu am folosit manusi, la inceputuri am vrut sa imi cumpar, am uitat, mi-a fost lene sa merg sa caut si pana la urma m-am obisnuit fara si nu le mai fac rostul. pentru tine ca incepator cel mai important este sa fi perseverent, nu cred ca manusile sunt prioritatea ta in momentul de fata. daca vrei sa dai banii pe ceva si vrei sa cresti in greutate ia-ti un gainer.
pe langa asta nu prea are legatura manusile cu cate kg vrei sa iei, dar din experienta mea, si fac sala de aproape 3 ani, 20 de kg e enorm de mult si nici nu se pune problema de 20kg pur de muschi, ci 20kg de masa (daca nu doresti slanina care sa iti atarne pe tine, atunci e simplu, zahar, si grasimi pana crepi) ii pui in ani de zile..deci incepi un drum lung.
Depinde de câtă motivație ai tu. Nu ți-aș recomanda să iei mănuși decât dacă faci bătături repede. Cu greutăți mai mici nu ar trebui să folosești mănuși. Totuși 80 kg e cam mult, depinde ce înălțime ai tu acum și mai contează și vârsta.
Motivul pentru care vreau sa îmi cumpăr mănuși este ca fac exerciții din atârnat și îmi mai aluneca mâinile de bara. Dar mă gândesc ca dacă o sa cresc în greutate, fiind un ectomorf( iau și pierd mult într.un timp scurt), mănușile o sa rămână mici. As vrea mănuși cu chestiunea de aia ce îți prinde și bara. Iar când e vorba de bătături nu mă deranjează.
La manusi ar merge si o posetuta graduta.
Tu vrei sa iei in greutate si intrebi de manusi, asta e ultima ta problema, cum ramane cu alimentia, antrenamentul, suplimentele si odihna?
Banuiesc ca sunt atat de bine puse la punct incat ai nevoie de manusi.