| Irinamujoperufe a întrebat:

am un bischon de 7 luni, a carui blanita a crescut destul de mult, iar eu nu stiu daca trebuie sa-i tund blanita de la ochi. Unele persoane zic ca trebuie tunsa pentru a putea vedea mai bine altfel ramane orb, in timp ce altii imi sugereaza ca nu e bine, dimpotriva blanita nu trebuie tunsa, caci lumina i dauneaza. Ofer funda pentru un raspuns ajutator. multumesc

Răspuns Câştigător
| Iyulia3712 a răspuns:

Draga mea, dat fiind ca si eu am bichon (care are acum si puiuti laughing cred ca ar fi bine sa tii seama si de sfatul meu happy. Aici este vorba despre faptul ca daca ii lasi parul sa creasca prea mult (peste ochi) o sa se faca intuneric la nivelul ochilor (logic nu?). Acum, daca el are deja parul cu mult peste ochi si i-l tai brusc pe tot, trecerea asta atat de brusca de la intuneric la lumina, nu o sa-i faca deloc bine (nu o sa orbeasca, dar nu e nevoie sa ajungem la asa ceva). Intr-adevar, cel mai bine la bichon este sa ii tii parul din ochisori tuns. Acum tu, draga mea, trebuie sa incepi sa ii tai acel perisor treptat, pentru ca ochii sa aiba timp sa se obisnuiasca cu lumina. Azi putin, maine putin, si tot asa. Daca nu te descurci singura, poti sa o rogi pe mama ta sa te ajute sau chiar pe vet. Sper ca te-am ajutat, sa ma anunti ce ai decis happy

3 răspunsuri:
| iSwag a răspuns:

Eu zic sa i-o tunzi. Pe langa faptul ca nu vede bine, ii mai poate intra si in ochi si sa-l deranjeze.

| Irinamujoperufe explică (pentru Iyulia3712):

Cred ca funda iti ofera certitudinea a ceea ce voi face... merciwinking am sa incep sa-l tund. Ideea e ca nu-l are foarte mare incat nu i se mai vad ochii, doar ca i-a crescut destul de multicel zic eu si nu stiam ce sa fac pe viitor, oricum poate vedea si acum, nu-ti imagina ca are capul un ghem de blanawinking

| Iyulia3712 a răspuns (pentru Irinamujoperufe):

La 7 luni nici nu avea cum sa fie imens parul de acolo, dar oricum e bine ca ai decis sa il tunzi. Mai exista si varianta funditelor (daca e fetita, la baieti e cam caraghios) dar pentru asta trebuie lasat parul foarte mare si invatat de mic, pentru ca le da jos foarte usor.