Sa nu i dai nici o forma sa bea lapte, du te la medicul veterinar sa ti dea pastile, nu te costa foarte mult!
Iti sugerez sa te duci la un petshop si sa ii explici vanzatorului ceea ce s-a intamplat. In cazul meu, ( am un motan ) I-am explicat ce s-a intamplat si mi-a dat niste pastile. Trebuie sa te duci din timp ca sa nu se agraveze situatia si sa trebuiasca sa il duci la veterinar.
Da, așa e. Du-te la orice cabinet veterinar, ori la o farmacie veterinară și spune-i să îți dea o tabletă, împotriva paraziților intestinali, soliciți un antiparazitar intern (ex. Pratel, Duhanill, Biheldon etc). Vei plăti, 5-6 lei, nu mai mult.
Dacă e micuț, trebuie să-l iei cu tine la veterinar. Dacă e matur, atunci trebuie sa știi câte kg are, fiindcă pastila se administrează în funcție de kg. lui. Încearcă și mâine, telefonează la toate, poate găsești pe cineva. Sunt și cabinete (mai rare, ce-i drept) care au serviciu de urgență, deschise nonstop.
Pentru limbrici se da un sirop, nu stiu cum se numeste deoarece cainele meu nu a avut. Dar stiu foarte bine ca se da un sirop. Dar trebuie sa intrebi un veterinar.
Aşa, şi ce vrei să fac?
Poate eu îi zic ceva, şi medicul veterinar, care e evident profesionist şi antrenat pentru situații de genul, îi zice altceva. Nici măcar nu ştiu ce rasă e câinele, câţi ani are şi ce-a mâncat/ băut în ultima vreme ca să pot da un răspuns clar. Ce-am făcut eu când câinele meu a avut limbrici s-ar putea să nu meargă la câinele ei.
De-aia există veterinari, să te duci la ei pentru că vor şti sigur ce să facă deoarece, repet, sunt profesionişti la asta şi ei pot să vadă câinele, să-l atingă, să-i facă analize. Eu ce pot să fac? Pot doar să dau nişte sfaturi, aşa cu presupusul, care s-ar putea să afecteze situațja.
Raspunzi doar pentru site, nu pentru oamenii care chiar au nevoie de ajutor. Te intrereseaza doar competitia. Normal ca in acesta situatie se duce la veterninar.
Nu crezi că m-ai fi văzut în top (sau cum se numeşte) până acum dacă eram interesată doar de competiţie?
Abia dacă intru pe site-ul ăsta de câteva ori pe lună, jnde mai pun sau răspund la câteva întrebări.
După cum am mai zis, nici măcar nu ştiu ce rasă e câinele, ce a mâncat, ce se întâmplă cu el etc, deci logic că nu am cum să-l ajut, în afara sfatulului să se ducă la medic.
D-ul la un veterinar, nu pare o chestie, usoara, ca sa il poti trrata acasa, tot ce iti pot recomanda e sa il duci la un veterinar