| Iosif9977 a întrebat:

Am cumparat cateva seturi de forme din silicon pentru prajituri de Craciun, dar nu am gasit nicio reteta. Ma poate ajuta cineva cu una? Multumesc!

4 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

N-am auzit că formele sa vina cu rețetă laughing
Dacă sunt in forma de moș, ren etc, ai nevoie de rețetă de fursecuri.

| Iosif9977 explică (pentru Catrice):

Nu am spus ca formele trebuie sa vina cu reteta. Le-am cumparat, acum caut una. Nu pricep remarca.

Nu stiu daca aluatul de fursecuri e bun, pentru ca acela e tare si nu e prea usor de pus in acele forme.

| Catrice a răspuns (pentru Iosif9977):

Pai ziceai că ai luat formele și nu ai găsit rețeta... poate erai printre aia de te așteptai la rețetă inclusahee hee
Credeam ca sunt forme din alea de tăiat.

| WhiteLife a răspuns:

Citesti pe punga/bon/eticheta de la raft/revista online a magazinului detalii despre formele respective. Trebuie sa cauti daca sunt forme de briose/fursecuri/biscuiti/prajitura (aici ar fi o tava mai mare cu o anumita forma) sau sunt pentru decor. Formele din silicon se pot folosi si in cuptor, dar poti pune si prajitura respectiva inauntru si sa o decorezi (sa zicem pentru briose, desi nu am prea intalnit sa fie folosite asa). Daca tot nu sti ce fel de forme sunt, cele pentru biscuiti si fursecuri nu sunt inalte. In rest, poti experimenta cu ce reteta vrei din categoria respectiva. Poate te ajuta sa cauti fiecare forme in parte sau sa cauti imagini asemanatoare cu formele pe care le ai si pe site-urile magazinelor respective sunt si detalii.