Nu reprezinta un pericol cocosul o sa ii alerge un pic dar nu ii omoară, și dacă este chiar asa rău cocosul îl poți tăia sa faci loc pentru altul tanar.
Cocosii in general oricat ar fi de rai sa stii ca nu ataca puii de gaina. Foarte probabil in schimb sa-i atace celelalte gaini (femele). Recomandare mea este sa nu-i bagi cu restul gainilor sub nici o forma ca ii pot omora imediat cu un cioc in cap. Vitamine nu-i necesar sa le dai dar ai grija la paduchi pentru ca celelalte gaini este posibil sa aiba. Albastru de metil in apa le poti pune fara probleme in apa la toate pasarile ca are rol de dezinfectare.
Exista un termen cand ar fi sigur sa il las cu celalalte gaini? Practic ele nu stiu ca sunt din aceeasi familie, nu?
Gainile nu tin cont ca sunt din aceeasi familie sau nu. O sa observi ca in general gaina are un intelect foarte scazut. Eu de regula nu le las la un loc pe toate pentru ca am mai multe rase de gaini si nu vreau sa se amestece. Totusi, ca sa ai tu un punct de reper, pana ce puii nu ajung macar la jumatatea dimensiunii celoralalte gaini, nu te sfatuiesc sa le bagi pe toate la un loc ca poti sa ramai fara ei.