| Antonia1234 a întrebat:

Spuneti-mi tot ce este necesar despre cainele ciobanesc german, pechinez...si alte rase de caini cunoscute. A da!:si despre pomeranianwinking pls, pls cu ciresica deasupra! Funda+vot+cerere de prietenie big grin rapid!

Răspuns Câştigător
| Vichtory a răspuns:

Ciobănesc german
Ciobănescul german este o rasă de câine care se presupune că a apărut prin domesticirea lupului. Considerația are în vedere asemănările aspectului general. Literatura de specialitate menționează folosirea acestui câine din vremuri străvechi de către ciobanii germani, rasa prezentând variabilitate mare sub raportul însușirilor morfologice de la o regiune la alta, adaptânduse condițiilor de climă și climaterice fie modificându-și talia, viteza de mișcare pentru zonele de câmpie, fie având o talie mai mare pentru cei cu origine montană. S-a constatat că au existat împerecheri numeroase între câinii ciobănești și lup, descendenții fiind domesticiți și utilizați pentru pază.

"Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea se constată aceeași neuniformitate a materialului biologic până la expoziția din anul 1899 de la Karlsruhe, unde s-a constituit "Asociația câinilor Ciobănesc german". Inițiatorii și promotorii acestei asociații au fost A. Meyer, căpitan de cavalerie, și Max von Stephanitz, care a fost ales și primul președinte al forului nou constituit."(1)
Hrana este specifică carnivorelor, rația va fi stabilită conform activității zilnice.În acest sens se impune menționarea că acestă specie nu valorifică resturile menajere sau alimente cu conținut ridicat în celuloză. Alimentele utilizate sunt de origine animală și vegetală. Dintre cele de origine animală: carnea de vită, găină, gâscă, pui, oaie si miel(în cantități nu foarte mari), mai puțin carne de porc, (aceasta se recomandă totuși ca adaos la hrana câinilor cu munci grele, sau pază îm medii cu temperaturi scăzute, în cantități reduse și sub control medical); Subprodusele de abator, organele, oasele sub formă de praf, laptele și derivatele lui, ouăle, grăsimile animale cu excepția șoricului de porc, care este interzis, deoarece la nivelul ficatului poate produce alergii și în cele din urmă leziuni grave. Carnea de pește se poate administra dezosată. Carnea de vânat este acceptată în alimentația ciobănescului german. Alimente de origine vegetală: orezul, pâinea, pastele făinoase, fâina de cereale, grâul, arpacașul, morcovii, cartofii, zahărul, salata, spanacul, fasolea verde, țelina, prazul, uleiurile vegetale. Se pot include pasta sau tocătura, conservele, mezelurile deși nu sunt recomandate în mod special. Nu se recomandă fasolea uscată, varza și conopida, iar cartoful se va administra fără să constituie un component de bază. Ocazional câinele poate consuma fructe, mere, pere, prune, struguri, caise, acesta se pot adăuga cu succes la fierberea mâncării, dar nu în cantitate mare. Este de preferat ca hrana administrată să fie bine fiartă, pentru a ajunge la stadiul de terci, iar rația obișnuită să conțină atât produse din carne, cereale, legume, lactate, ouă și uneori fructe. Zaharurile și produsele zaharose trebuiesc administrate cu prudență producând carii dentare și obezitate. Hrana poate fi administrată în două tainuri, dimineața și seara, dimineața administrându-se 60% din cantitatea totală. Hrănirea femelelor care alăptază se va face în trei tainuri îmbogățindu-se alimentația în săruri și vitamine(3) Caracter: este un caine prietenos si loial stapanului sau, este chiar foarte iubararet si inimos.Este un caine de paza sau de companie.


Pomeranian
Cainele Pomeranian (Pom sau Pom Pom) face parte din familia Spitz si este cunoscut in unele tari ca Zwergspitz (Spitz pitic). Numele sau vine de la regiunea istorica Pomerania (astazi parte din Germania si Polonia). Pana la sfarsitul anilor 1880 rasa nu era bine cunoscuta, dar interesul Regina Victoria fata de acest caine a determinat o crestere a popularitatii acestei rase.

Aspect:

Cainele Pomeranian este de dimensiuni mici ( greutate 1-3 kg, inaltime 20-30 cm) cu blana moale si de culori variate (alba, bej deschis, maro, oranj, negru), cu o coada pufoasa care se rasuceste pe spate. Capul este bine proportionat, botul scurt si drept cu o expresie de vulpe, iar urechile mici si ascutite.

Temperament:

Cainii din aceasta rasa sunt prietenosi, activi si jucausi. Iubesc compania stapanilor, sunt inteligenti si usor de dresat, dar nu socializeaza usor cu alti caini, animale sau oameni. Sunt extrovertiti si pot sa latre excesiv, de aceea este important sa li se controleze latratul.

Sanatate:

Speranta de viata este de 12-15 ani. Pot avea probleme dentare, de aceea este recomandabila o intretinere speciala a danturii. Cea mai grava afectiune de care poate suferi aceasta rasa de caini sunt luxatiile patelare, dar pot suferi si de atrofie progresiva a retinei, entropion, hipoglicemie, tulburari traheale.

Intretinere si utilitate:

Datorita dimensiunii mici, acesti caini sunt potriviti pentru apartament, dar se pot adapta la diverse medii. Nu pretind mult exercitiu fizic, o plimbare zilnica fiind suficienta pentru ca pomeranianul sa fie fericit si sanatos. Blana trebuie periata si dichisita frecvent, iar baile se fac ocazional, atunci cand este necesar, nefiind recomandate baile frecvente pentru ca le dauneaza pielii lor sensibile. Naparlesc foarte mult si de aceea uneori pot sa arate pestrit.

Funduletul?

9 răspunsuri:
| AnneSweet a răspuns:

Paii sa iti zic ce fac eu am un catel pechinez ii dau sa manance normal si are 5 luni nu e necesara asa de multa ingrijire la un caine pechinez mananca oase mancare gatita ce ne mai ramane si mananca si paine daca e mare si mofturos atuncii ee nu stiu ce sa iti mai zic eu asa l-am invatat. Sper sa iau fundita!

| alabalaportocala2011 a răspuns:

Cauți cu Google rase de câini, și apoi în particular despre diverse rase de câini.
Dacă ai o casă mică, în comparație cu numărul de persoane, puteți ține un câine mic.
Dacă aveți o casă mai mare puteți ține un câine mai mare.
Dacă casa are curte poate este necesar un câine de pază.
Ciobănescul german era numit câine lup.
http://www.animale.ro/caini/ciobanesc-german
http://en.wikipedia.org/wiki/Pomeranian_%28dog%29
Pomeranians are small dogs weighing 1.9–3.5 kilograms (4.2–7.7 lb) and standing 5.0–11 inches (13–28 cm) high at the withers.
http://www.animale.ro/caini/pomeranian
http://www.infocaini.ro/rase-de-caini/rasa/pechinez
Inaltime 20.0 - 23.0 cm
Greutate 4.0 - 6.0 kg
http://www.animale.ro/caini/pekinez

| alabalaportocala2011 a răspuns:

ART. 1
În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin câini periculoşi se înţelege
câinii aparţinând următoarelor rase, grupate în două categorii, după cum
urmează:
a. categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele
morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii
lor;
b. categoria a IIa:
câinii din rasele Staffordshire Bull Terrier,
American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian,
Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian,
Cane Corso şi metişii lor.
ART. 2
(1) Prin câini agresivi se înţelege:
a. orice câine care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori
animale domestice în locuri publice sau private;
b. orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat
în acest scop.
Datorită acestei ordonanțe și a legii de aplicare nu ai voie să ții orișice fel de câine.

| TurcoaicaTa a răspuns:

Origine China

Inaltime 20.0 - 23.0 cm

Greutate 4.0 - 6.0 kg

Istoric rasa Pechinezul este cunoscut de peste 2000 de ani inaintea ereri noastre. Pictori si sculptori l-au reprezentat in operele lor asa cum este astazi. Se numeste asa dupa Pekin, fosta denumire a capitalei Chinei, Beijing. In China straveche a fost rezervat in exclusivitate palatului imparatesc, fiind ingrijiti de eunuci, iar furtul sau vanzarea unui pechinez erau pedepsite cu moartea. Era cunoscut dupa trei nume: cainele soare (datorita culorii galben-rosiatice), cinele leu (datorita coamei bogate) si cainele maneca (pentru ca era atat de mic incat putea fi purtata in maneca robelor curtenilor). In Europa a patruns in 1860 cand niste ofiteri englezi i-au daruit reginei Victoria, mare iubitoare de caini, cateva exemplare. Cativa ani mai tarziu apare la expozitii si se raspandeste in toata Europa. In SUA a ajuns la inceputul secolului al XX-lea. Cand au fost adusi in Europa era de statura mult mai mica decat astazi. Putini caini au fost atat de rasfatati precum pechinezul.

Descriere Fizica Este mai lung decat inalt, un caine de talie mica, indesat, bine construit, cu partea anterioara a corpului lata, puternica in contrast cu partea posterioara contribuind la aspectul de leu. Capul este mare, lat intre ochi si plat intre urechi, botul este lat, scurt, ridat, stop adanc, cu un pas foarte scurt, turtit, lat, negru, plasat intre ochi. Ochii sunt mari, rotunzi, proeminenti, stralucitori, de culoare inchisa. Urechile sunt in forma de inima, prinse sus, lasate pe langa cap si acoperite cu franjuri bogate. Picioarele din fata sunt stranse din umeri, curbe, labe plate, rasucite spre exterior uneori. Are un gat foarte scurt. Coada este imbracata intr-un par foarte lung si curbata usor deasupra spatelui. Are o blana dubla cu un prim strat des, pufos si un strat exterior format din par lung, drept, mai mult aspru decat moale, la gat formeaza o coama bogata care se intinde dincolo de umeri formand un guler (de aceea se mai numeste caine leu); are franjuri bogate pe urechi, picioare, coapse, pe degete si coada. Poate avea orice culoare, dar cea mai frecvent intalnita este negru si bej, uneori in combinatie cu alb. Nu exista pechinez alb complet sau de culoare rosu inchis. Poate avea o masca neagra asemanatoare unor ochelari.
Personalitate Este un caine inteligent, vioi, curajos, increzator in sine, independent, cu o doza destul de mare de incapatanare, demn, jucaus cu cei pe care ii cunoase. Este afectuos si credincios stapanului, prietenos cu copiii daca nu il deranjeaza mai ales cand doarme, este rezervat, chiar rautacios cu strainii. Nu are probleme cu alti caini sau alte animale din gospodarie.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata si pieptanata frecvent mai ales in locurile unde se poate incalci (abdomen, picioare, articulatiile picioarelor). Trebuie invatati de mici cu periatul pentru a nu avea probleme cand vor fi mari. Trebuiesc ingrijite cutele de pe fata pentru a nu se infecta, trebuiesc mentinute urechile curate si taiat parul in exces dintre pernutele de la picioare.

Conditii de viata Acest caine se simte bine intr-o casa sau un apartament alaturi de un stapan sau o familie iubitoare, nu foarte activa. Are un nivel scazut de activitate si nu ii plac plimbarile lungi. Nu este recomandat in familiile cu copii mici. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Desi este un caine inteligent, latura independenta si incapatanata predomina. El alege cine este "seful". Totusi cu un dresaj ferm, consecvent, fara a fi aspru ci mai curand incurajator, fara a-l pedepsi aspru cand greseste (in caz contrar se poate inchide in sine) poate fi invatat cateva reguli de conduita. In caz contrar se va comporta cum il taie capul.

Utilitate Este un apreciat si cautat caine de companie.

| Antonia1234 explică (pentru AnneSweet):

Chiar m-a ajutat mult raspunsul tau, merci mult

| Antonia1234 explică (pentru Vichtory):

Asta sigur m-a ajutat mult, poate primesti funda+vot+cerere de prietenie big grin

| Antonia1234 explică (pentru alabalaportocala2011):

Multumesc foarte, mult m-a ajutat

| Antonia1234 explică (pentru alabalaportocala2011):

Merci,tu primesti cerere si votulet sigur.

| Antonia1234 explică (pentru TurcoaicaTa):

M-a ajutat mult, excelent, cerere+ voturi