Dupa ultimul vaccin din schema de vaccinare se poate scoate afara ddupa 7-10zile pentru a se imuniza si de la ultimul vaccin.
Daca doctorul spune ca mai are vaccine de facut, nu-l scoate afara inca. Daca il scoti de acum, e posibil sa ia contact cu alti catei, sau indiferent, poate lua librici, iar asta il va duce la o boala pe la 3-4 ani.
Multumesc. Veterinarul meu nu poate ajunge curand in oras asa ca nu am cum sa il intreb. Vreau sa stiu la cat timp dupa ce face al treilea vaccin pot sa il scot deoarece este nevoie de mine la Bucuresti si vreau sa stiu daca imi pot lua catelul cu mine.
Boala frecventa la puii este parvoviroza, o boala fatala. Pentru aceasta boala se vaccineaza de 3 ori, ultimul vaccin din schema (se face cam la 3 luni) fiind de parvo si abia dupa acest vaccin cainele este imunizat complet contra acestei boli.
Bolile pentru care cainele este vaccinat se pot manifesta imediat dupa ce a fost contaminat cainele, nu peste ani. Peste ani se manifesta de obicei, bolile genetice gen ataxia, displazia de sold(se observa dupa 6 luni, daca nu chiar mai tarziu). Parvoviroza se manifesta daca nu din prima zi, din a2a sigur dupa ce a luat virusul, rabia dupa 2 saptamani, parca, etc.