Buna.
Depinde de talia cainelui dar si de cata ingrijire ii oferi.
Daca este talie mare, ei traiesc mai putin in jur de 9-12 ani, daca este talie mica traiesc mai mult in jur de 12- 16 ani. Dar exista si exceptii si pot traii mai mult, cum sunt si la noi oameni care au trait si 100 de ani.
Cu cat imbraneste un caine, cu atat trebuie sa ii oferi mai multa grija, control regulat la veterinar, vaccinurile facute, mancarea de o buna calitate, daca are nevoie ii se da suplimentar vitamine si daca are o problema ori cat de mica ar fi, trebuie dus la veterinar, asa ii prelungesti viata.
Eu am un pechine metis de 14 ani si verisoara mea a avut un pechinez care a trait 16 ani
Pai depinde si de rasa.Dar durata medie de viata a cainilor, incluzand toate rasele, este intre 10-17 ani, cu plus si minus...
Eu de exemplu am avut un dalmatian si a trait 17 ani si ceva.
Speranta de viata a cainilor variaza in functie de rasa. Trebuia sa specifici si rasa.
Nu prea are sens! depinde si de caine si de rasa si in functie de cum il ingrijesti
al meu are 16 ani si 2 luni dar se misca foarte greu
Rasele de talie mica traiesc mai mult, in jur de 14 ani, unii ajung si la 18. Cainii de talie mare, cam 9 - 10 ani.
skwoompykamonyka întreabă: