| Crush247 a întrebat:

Sunt sanse ca un pui ( 1 luna si 2 saptamani) de catel sa aiba parvoviroza daca o fost vaccinat la timp?

Răspuns Câştigător
| Rocsid a răspuns:

Da.Eficienta vaccinului incepe cam dupa 12-14 zile de la administrarea vaccinului.Atata timp are nevoie corpul lui ca sa produca anticorpii necesari visrusului. Poate catelul cand a fost vaccinat a avut boala dar nu a manifestat inca semne de boala ( diareea aia care miroase ingrozitor e cel mai caracteristic semn). Daca puiul a avut febra sau a fost racit iar e posibil.
Daca inainte de a face vaccinul medicul a dezinfectat pielea cu spirt( e un vaccin viu atenuat de obicei adica e foarte diluat si nepatogen pentru catel dar daca acul cand a patruns in piele a atins un dezinfectat cum este alcoolul nu mai este eficient deoarece virusul este distrus si practic catelul a primit doar ser sub piele).
Sper din tot sufletul sa nu fie parvoviroza deoarece sansele de supravieturire sunt 50 50...tratamentul e unul relativ costisitor si greu pentru catel..plus ca boala poate recidiva si sa faca o forma cardiaca.
Unele vaccinuri din comert sunt foarte proaste.De exemplu Biocan.recomand vaccinurile mai scumpe cum sunt cele de la Nobivac.

4 răspunsuri:
| peperonies a răspuns:

Sunt sanse da. sunt sanse sa se intample aproape orice.

| Crush247 explică (pentru Rocsid):

Pai eu am primit cadou un pui de Akita American.
E jucaus, activ, dar are diaree.
Aceasta diree nu miroase urat, nu manifesta alte simptome, nu vomita, pulsul e ok si e plin de energie.
dar e foarte enervant ca vrea tot timpul afara, ma trezeste in miez de noapte si pe langa asta imi este si frica sa nu aiba parvoviroza.

| Rocsid a răspuns (pentru Crush247):

Diareea de parvo are un miros care daca l ai simtit odata nu il mai uiti veci.E catel mic si e normal ca dupa ce mananca la 15-20 de minute sa vrea afara... Diareea sau scaunul moale e foarte posibil sa apara de la mancarea umeda (conserve)...iti recomand sa mergi cu el la veterinar si sa ii palpeze putin burtica ca e posibil sa aiba o gastrita usoara si de acolo diareea si sa ii cumperi hrana uscata tot din cabinete. Akita sunt catei rezistenti dar cand sunt pui e bine sa primeasca papic bun pentru o crestere cat mai armonioasa si sa nu risca sa faca rahitism.
Evita pe cat posbil sa ii dai mancare din comert(Chappy, pedigree sau mancare de lidl si din astea cu toate ca scrie puppy pe ea si au ambalajul frumos) recomand hiils, akana, procan junior, royal canin...e ceva mai scumpa dar are toate vitaminele, antioxidantii si necesarul de proteine pentru cresterea sanatoasa a unui pui.
Ca sa eviti riscul sa aduci parvo in casa inainte sa te joci cu el iti schimbi complet hainele si pantofii de strada.Parvo e un virus ff rezistent in mediu si multi catei l au luat de pe talpa stapanului sau haine.

| Crush247 explică (pentru Rocsid):

Multumesc foarte mult de sfaturi.
acum nu mai are nimic, din cate am inteles de la un prieten (care detine si el un Akita ), scaunul moale s-a datorat pieptului de pui pe care l-a mancat ( mai am 2 pisici iar cand am adus catelul acasa le-a mncat toata mancare ) sau pedigree-ului pe care i l-am luat. Acum este mult mai bine, are scaun normal.