Apa trebuie schimbata de 2 ori pe zi vara o data iarna.Mancarea trebuie tinuta la frigider si scoasa ininte de al hrani cu 15 minute.Trebe sa manance o lingura de mancatre pe zi.II plac morcovi sunt ca un desert pentru el.Asta spun din propia experienta eu am avut 3 inca unul a fos a verisorului meu dar...infine tot eu aveam grija de el. Sper ca te-am ajutat.Cum se numeste micutul? A si sa stii ca apa trebuie neaparat si ii trebuie rotita aia. Funda?
Ingrijirea:
Hamsterii chinezesti sunt suplii si pot scapa prin gauri foarte mici. Pot fi tinuti in acvarii de plastic. Fundul custii poate fi acoperit cu talas sau hartie. In cusca pot fi puse tuburi de carton, casute de plastic pentru a se ascunde, scarite pe care se pot catara, roti speciale pentru soareci.
Hrana:
Pot fi hraniti cu: seminte pentru pasari, bucati mici de carne sau peste, viermi si insecte, vegetale, mancare verde si fructe, mere, cereale si fructe uscate, morcovi, conopida, varza, branza, castraveti, biscuiti pentru caini, struguri, pere, floricele de porumb. Este vital sa aiba la dispozitie apa proaspata. Mancare contraindicata: ciocolata, usturoi, ceapa, dulciuri, hrana mixata pentru. iepuri: contine ingrediente antibacteriene care pot ucide un hamster.
Manevrarea:
Dupa ce ati cumparat primul hamster si l-ati adus acasa, va trebui sa asteptati o zi inainte de a incepe sa-l manevrati. Hamsterul se afla intr-un mediu nou si este probabil nervos si curios si daca veti incepe sa-l mangaiati acum, s-ar putea sa va muste. Dupa ce se vor obisnui cu dvs, vor fi usor de manevrat. Cel mai bine e sa fie ridicati de ceafa, ca pisicile.
Comportament:
Vederea, auzul si mirosul le sunt foarte ascutite si pot scoate mici chitaieli cand sunt emotionati sau nervosi. Ei sunt sociabili si cel mai bine e sa fie tinuti in perechi sau mici familii. In general traiesc bine impreuna dar cateodata pot apare batai si in perechile deja stabilite. Perechile trebuiesc formate cand sunt tineri. Un mascul adult s-ar putea sa accepte o femela pui, dar nu si invers. Cateodata chiar doi de acelasi sex pot trai impreuna in pace. Femelele musca des coada si organele genitale ale masculului in special cand sunt insarcinate dar daca femela a trecut de perioada in care poate face pui, aceast obicei inceteaza. Daca cititi unele rapoarte de laborator despre aceasta specie ati crede ca aveti de-a face cu un fel de Diavol Tazmanian. Se raporteaza multe forme de mutilare a masculilor de catre femele, in special castrari sau ucideri. Dar, trecerea timpului s-au constatat si cauzele acestor obiceiuri: daca un mascul moare din cauze naturale unele femele il mananca, sau unele femele ucid masculul daca acesta este bolnav sau infertil.
Femelele incep sa procreeze de la 3 luni si adesea primul semn ca ar fi insarcinata este atunci cand incepe sa atace masculul. O serie de pui are intre 2-6 pui. Cand puii sunt mici, femela va alunga cateodata masculul din cuib dar il va lasa sa se intoarca dupa ce puii vor creste. Puii sunt nascuti fara par dar blana le va creste curand si vor alerga cu ochii deschisi la 2-3 saptamani. Daca hamsterii sunt tinuti in grupuri, femela dominanta s-ar putea sa nu le permita femelelor mai tinere sa procreeze. De obicei sunt 6-8 saptamani intre seriile de pui.
Afectiuni:
Hamsterii chinezesti sufera de putine boli si mor in general din cauza accidentelor sau de batranete. Daca scapa, nu sunt usor de prins fiindca alearga repede dar o plasa mica de pescuit poate fi folositoare pentru prinderea lor.
Sursă : www.google.ro
Mult succes cu animăluţul!
Am uitat sa mentionez ca nu este nici asiatic nici chinezesc dar multumesc oricum!
Îl cheamă George, îi plac plimbările lungi pe plajă, îi place pizza și concertele de smooth jazz, iar băutura lui preferată e șampania.
Il cheama Pic si da are si rotita, mai toata ziua sta pe ea!
Scces! Sper sa ai parte de el.Sa ai mare grija. Daca mai ai nelamuriri poti sa ma intrebi oricand.Am experienta crede-ma.
Madalina123 întreabă:
MELISAnarcisa întreabă: