La 2-3 luni, singura comanda pe care trebuie sa o stie este: "NU" sau "nu=i voie".
Abia pe la 4 luni incepi sa il inveti comenzi simple gen: "sezi", "culcat", "bate palma" si ce mai vrei tu sa stie.
Dupa 6 luni poti incepe dresajul de paza si protectie. Il inveti sa te apere. Mwahaha! Afurisite mai sunt pufoseniile astea mici.
Eu am un bichon havanez, are deja un anisor si pot sa spun ca pecat de mult o iubesc, pe atat de mult imi scoate peri albi ) (mai ales la baie)
A mea e si exagerat de alintata....recunosc
Pai este o rasa desteapta, iar dresajul trebuie sa inceapa cat mai devreme. In functie de caracterul cainelui. Poti incepe cu comenzi simple tip sezi sau da laba. Ar fi indicat sa-i dai recompense si sa-l mangai sa vorbesti cu el, sa-l lauzi, sa zici bravo,, deoarece astfel va deveni mai cooperant si in plus se imbunatateste si relatia caine-stapan. Cat despre baie, daca nu coopereaza poti sa-lstergi cu un prosop umed dupa care sa-l periezi. Nu cred ca e neinregula daca ii faci o baita in apa calduta, atata timp cat apa nu-i trece mai sus de labute. Daca nivelul acesteia este mai mare, catelusul se va agita. Este bine sa-l inveti ca apa nu-i face nimic, si sa-i placa sa se joace in ea, deoarece cand va creste s-ar putea sa se teama sa faca baie sau sa iasa in ploaie.
Sper ca te-am ajutat
Dyannax întreabă: