Pai este o rasa desteapta, iar dresajul trebuie sa inceapa cat mai devreme. In functie de caracterul cainelui. Poti incepe cu comenzi simple tip sezi sau da laba. Ar fi indicat sa-i dai recompense si sa-l mangai sa vorbesti cu el, sa-l lauzi, sa zici bravo,, deoarece astfel va deveni mai cooperant si in plus se imbunatateste si relatia caine-stapan. Cat despre baie, daca nu coopereaza poti sa-lstergi cu un prosop umed dupa care sa-l periezi. Nu cred ca e neinregula daca ii faci o baita in apa calduta, atata timp cat apa nu-i trece mai sus de labute. Daca nivelul acesteia este mai mare, catelusul se va agita. Este bine sa-l inveti ca apa nu-i face nimic, si sa-i placa sa se joace in ea, deoarece cand va creste s-ar putea sa se teama sa faca baie sau sa iasa in ploaie.
Sper ca te-am ajutat
Eu am un bichon havanez, are deja un anisor si pot sa spun ca pecat de mult o iubesc, pe atat de mult imi scoate peri albi ) (mai ales la baie)
A mea e si exagerat de alintata....recunosc
La 2-3 luni, singura comanda pe care trebuie sa o stie este: "NU" sau "nu=i voie".
Abia pe la 4 luni incepi sa il inveti comenzi simple gen: "sezi", "culcat", "bate palma" si ce mai vrei tu sa stie.
Dupa 6 luni poti incepe dresajul de paza si protectie. Il inveti sa te apere. Mwahaha! Afurisite mai sunt pufoseniile astea mici.
Dyannax întreabă: