| ViseMaicăVise a întrebat:

Un Bichon Havanez este prea mic pentru a fi dresat la 2-3 luni? Este un caine inteligent din fire, sau nu prea? Cum as putea sa-i fac o baie ca lumea cu sampon pulverizant si sa-l pieptan, daca el se agita mai mereu?

5 răspunsuri:
| Salluty a răspuns:

Pai este o rasa desteapta, iar dresajul trebuie sa inceapa cat mai devreme. In functie de caracterul cainelui. Poti incepe cu comenzi simple tip sezi sau da laba. Ar fi indicat sa-i dai recompense si sa-l mangai sa vorbesti cu el, sa-l lauzi, sa zici bravo,, deoarece astfel va deveni mai cooperant si in plus se imbunatateste si relatia caine-stapan. Cat despre baie, daca nu coopereaza poti sa-lstergi cu un prosop umed dupa care sa-l periezi. Nu cred ca e neinregula daca ii faci o baita in apa calduta, atata timp cat apa nu-i trece mai sus de labute. Daca nivelul acesteia este mai mare, catelusul se va agita. Este bine sa-l inveti ca apa nu-i face nimic, si sa-i placa sa se joace in ea, deoarece cand va creste s-ar putea sa se teama sa faca baie sau sa iasa in ploaie.
Sper ca te-am ajutat

| Salluty a răspuns (pentru Salluty):

Funda?;-))
I need my first laughing

| AgathaRo a răspuns:

De la 4 luni se poate incepe pre-dresajul dupa 8luni poti numi dresaj.

| SweetAl3x a răspuns:

Eu am un bichon havanez, are deja un anisor si pot sa spun ca pecat de mult o iubesc, pe atat de mult imi scoate peri albi laughing) (mai ales la baie)
A mea e si exagerat de alintata....recunosc

| JulyStorm a răspuns:

La 2-3 luni, singura comanda pe care trebuie sa o stie este: "NU" sau "nu=i voie". laughing
Abia pe la 4 luni incepi sa il inveti comenzi simple gen: "sezi", "culcat", "bate palma" si ce mai vrei tu sa stie.

Dupa 6 luni poti incepe dresajul de paza si protectie. Il inveti sa te apere. laughing Mwahaha! Afurisite mai sunt pufoseniile astea mici.