| LanguageMaster a întrebat:

Vânătoarea şi pescuitul sunt o pierdere de vreme?

Răspuns Câştigător
| JackR a răspuns:

Despre vanatoare nu vreau sa vobesc, este un subiect delicat si risc sa deschid o polemica in care nu vreau sa fiu implicat. Despre pescuit pot sa (te) intreb din ce punct de vedere il privesti: megi la pescuit si la sfarsitul zilei faci un "inventar" al intamplarilor traite (iti aduci aminte de cum "fumega" apa sub lumina calda a rasaritului sau de perechea de lebade care traversa lacul urmata de puii care invatau sa inoate si sa se hraneasca singuri etc.) sau faci un "calcul de rentabilitate" (momeala, motorina pentru masina, benzina pentru motorul barcii, lada de bere etc. au costat atatia lei, vs. pestele prins, daca ar fi fost cumparat din piata m-ar fi costat atat)? Am cunoscut / cunosc ambele categorii de pescari. Pentru primii, pescuitul nu este niciodata pierdere de vreme, pentru ca zambetul cu care te intorci acasa si starea de bine pe care o simti nu pot fi cumparate de nicaieri. Pentru ceilalti, daca exista profit, ziua a fost buna, daca nu, a fost "pierdere de vreme".

6 răspunsuri:
| Andreea213 a răspuns:

Nu, sunt hobby-uri, uneori pot deveni chiar meserii.

| cristina014 a răspuns:

Nu as spune asta. Pescuitul e un mod bun de a te relaxa iar la vanatoare iti dezvolti simturile daca intelegi la ce ma refer.
Sper ca te-am ajutat.

| Samariteanul a răspuns:

De ce? Vanatoare te mentine in forma si e foarte interesanta, un fel de hobby iar pescuitul..pai si asta e cam la fel, insa pentru oamenii care nu trebuie sa faca prea multa miscare.

| Lucian2473 a răspuns:

De fapt pescuitul si vanatoarea era un sport. Nu stiu daca mai sunt.
Vanatoarea nu o prea agreez...e un sport sadic cu sange, animale ucise etc. laughing
Pescuitul il practic. Gasesc in el relaxarea si linistea. Nu consider pescuitul neaparat un hobby ci o evadare in natura numai ca aici stau cu ochii pe pluta si ma simt in intimitate, cu gandurile mele fara sa ma deranjeze nimeni.

Pescuitul la plase, setci etc, ma refer la epscuitul in masa, este o meserie. O metoda de a castiga bani. E altceva cand te duci de placere la pescuit chiar daca prinzi doi baboi mai mici si altceva cand te duci sa prinzi zeci de kilograme spre vanzare. Legal, bineinteles!

| Lucian2473 a răspuns (pentru Samariteanul):

Nu stiu pentru altii dar eu „ma duc la peste" sa scap de galagie, ganduri negative, nesta, copii, facturi, rata la banca etc. Inchid si telefonul. laughing Deci consider pescuitul ca pe cel mai bun psiholog.

| Adry05 a răspuns:

De pescuit poti sa profiti si sa faci si alte activitati cum ar fi cititul