| Bronson1 a întrebat:

Vreau sa donez un caine.
Cainele e cipat pe numele meu.

Cel care va prelua cainele (de pe olx), va veni dupa el la 50km de oras, unde am cabana.

Trebuie sa ma duc si eu in oras cu noul proprietar, pentru a face transferul de proprietate al cainelui de pe cip?

Sau e destul daca se duce el, si poate face transferul singur fara prezenta mea? Ar fi destul ceva gen acordul meu in scris?

1 răspuns:
| MihaelaDart a răspuns:

Din moment ce oferi un caine la o distanta asa de mare, ar trebui sa vina el personal sa-l ia. Trebuie sa cunosti persoana, caci de nebuni in lume exista peste tot care pot face rau patrupedului. Ai mare grija cui il dai! Eu cand am luat-o pe a mea, mi-a a adus-o acasa persoana de unde o vazusem (pe Facebook) desi ea venise in mod special in sat caci avea parintii ei si asa mi-a adus si mie catelusa. Astfel o trimiteau cu pet taxi contra-cost sau trebuia sa ma duc personal sa o iau. Am primit de la ei un contract ca am luat la raspundere ingrijirea ei si ca nu o voi abandona. Mentiona numarul cipului ei, numele pe care il alesesem si cu o zgarda/lesa. Timp de o saptamana, de cand am ales-o de pe internet si pana mi-a venit acasa, am comunicat mereu cu persoana. Catelusa pe care am adoptat-o avea varsta de 1 an... si asa au trecut 9 ani de cand am luat-o, un Border Collie metis cu Terrier.
P.S S-au intamplat destule cazuri de abandon dupa adoptie ori ca, cainele sa fi suferit batai din partea noului stapan sau fi folosit pentru zoofilie. De-asta am spus, trebuie sa te interesezi bine de persoana respectiva.