| EmilTraian95 a întrebat:

Vreau sa imi iau un catel si sa il dresez la atac aport etc. Ce rasa imi recomandati?

12 răspunsuri:
| BogdantheDreamer a răspuns:

Malinois -Ciobanesc belgian Este cea mai buna alegere. Sunt caini formidabili.

| Bertha_Popescu_1998 a răspuns:

Ciobanesc german, border collie, labrador, husky, rotwiller

| ignore a răspuns:

Pitbull

| ?????????? a răspuns:

Eu zic sa iti iei un caine inteligent gen : Border Collie, Ciobănescul german, Golden Retriever, Doberman, Labrador, Rottweiler. Si daca ai vrea un caine de care sa se sperie toti ia-ti cel mai mare rasa de caini din lume laughing Cred ca e Dog german. Sper ca ti-am fost de foloswinking

| JohnnyBi a răspuns (pentru ??????????):

Dog german? in afara ca e pe cale de disparitie si costa cam cat o masina noua, dimensiunea nu il face si rau.

| JohnnyBi a răspuns:

Aport = caine de companie.
atac = caine de paza si protectie.

o rasa care incearca sa impuste 2 iepuri cu 1 glont nu face nimic bine.

| EmilTraian95 explică (pentru JohnnyBi):

Daca vreau sa il tin sa ma apere in caz de pericol asta inseamna ca nu am voie sa ma joc cu el?

| ?????????? a răspuns (pentru JohnnyBi):

Am zis ca daca vrea un caine pe care daca il vede cineva sa se si sperie, sa isi ia un Dog german, pentru ca si daca va fi un caine cuminte, oamenii tot se vor teme de el datorita staturii

| JohnnyBi a răspuns (pentru EmilTraian95):

Gandeste-te la mintea cainelui ca la un drum. o rasa de paza foarte greu se va obisnui cu comenzi pe care nu le intelege, precum o rasa de companie nu va fi agresiva.

cum sa iti explic eu...am 2 caucazieni. jucausi sunt, dar aport nu fac. oricat am incercat. orice pui se joaca, un caine de paza cu varsta va deprinde natural faptul ca are o slujba de facut. se va juca pana in momentul cand aude/simte ceva si pleaca la datorie, dar aport nu va face. cum si invers e normal. un caine de companie va sta sa se joace, invata altfel comenzi precum aport, dar nu va dezvolta ramura agresivitatii.

deci daca vrei un caine cu care sa te joci, alege orice rasa. tu fiind stapan, orice caine se va juca, dar cu evolutia varstei alege ce vrei sa faca in principal. sa fie cuminte cu strainii si jucaus fara un scop, sau sa fie de paza si protectie, agresiv, isi va pastra distanta fata de straini, imprevizibil, etc. sau caine de vanatoare, sau ogar de concurs sau X alte tipuri de rase.

| JohnnyBi a răspuns (pentru ??????????):

Sau iei un caucazian. 85 kg si peste 85 cm in greaban la maturitate, un caine agresiv fata de oricine nu e familie, foarte docil si ascultator fata de familie. si impunator? are un cap mai mare decat ai tu trunchiul si pe 2 labe depaseste lejer 1.85m. si spre deosebire de dogul german asta e masiv si nu costa cat o masina un pui. si traieste cu vreo 3-4 ani mai mult.
sau mastif. si ala e un mamut de animal. daca dai de omul care nu este impresionat de statura cu dogul german o cam mierlesti.

| ?????????? a răspuns (pentru JohnnyBi):

Da ai dreptate, eu i-am dat doar un exemplu nu inseamna ca trebuie sa ia exact Dog german, poate lua si caucazian sau alta rasa. Asta e decizia lui.

| Dodgge a răspuns:

Daca il inveti sa atace, atunci trebuie sa fi pregatit sa suporti si consecintele in cazul in care ataca un om, care pot fi de natura penala, nu doar materiala.

Întrebări similare