Sall! Nu. Nu trebuie un dresaj special. Totul este sa nu.l inveti mai agresiv decat este. In rest, multe exagerari. Este un caine extraordinar. Cum esti tu, asa va fi si cainele.
AUn caine este exact ca si un copil, asa cum il inventi, asa cum te porti cu el, asa va fi si el cu cei din jur si te va iubii peste masuri.Este extraordinar orice caine! Iti recomand sa iti iei un caine de orice fel!
Eu nu am avut un pitbull dar am o amica care a avut unul dar avea circa 3 ani cainele si era sa ii muste pe fratele mai mic al prietenei mele de gat.Ti-as spune sa nu il iei dar na poate e unul cuminte... Eu am avut 30 si ceva de caini si am doar 11 ani deci e un domeniu la care ma pricep. Noroc cu cainele!
Fiecare rasa are ceva special. Insa nu e intotdeauna asa cum auzi. Un vechi prieten al meu a avut un pitbull red nouse si chiar s-au impacat bine. A murit devreme doar fiindca nu l-a alimentat corect. Ei bine, dresajul e bun pentru orice caine. Il poti dresa astfel incat sa nu fie agresiv, asa cum a facut prietenul meu. La fel de importanta e ingrijirea sa. Trebuie sa-l educi sa nu faca murdarii pe covor si trebuie sa-l perii saptamanal, ca pe oricare alt caine, chiar daca ti se pare ca are blana scurta. Alimenteaza-l corect. Intreaba pe un veterinar cu ce e mai bine sa-l hranesti. Si nu uita, cainele are nevoie de miscare zilnic! Cumpara-i o lesa, si daca vrei sa fii civilizat, ia mereu cu tine pungi, ca sa poti lua masele fecale atunci cand de usureaza pe strada, in parc sau in iarba. Succes!
O intrebare,. eu stau la casa, si nu cred ca o sa-l tin in casa..are ceva daca-l tin afara pe timp de iarna?
Iti recomand site-ul pitbullclub.ro gasesti oameni care cresc de o viata aceasta rasa,iti pot raspunde la intrebari,gasesti ogramada de articole.
Din ce povestesc cei care detin pitt nu sunt cea ce spune toata lumea despre ei,sunt niste caini deosebiti.
Te sfatuiesc sa intri,acolo vei gasi raspunsurile la toate intrebarile tale,in plus pe site se vorbeste si despre alte rase,ca de ex amstaff,bull terrier,american staffordshire bull terrier,bandogi+mixuri si caini din alte rase.
p.s. poate sti,poate nu sti, dar doresc sa precizez ca toata lumea sa stie ca multi fac confuze "red nose" e pitt-ul care are o forma a botului mai speciala, nu are nici o legatura cu nasul rosu+ ca unii mai spun ca exista si amstaff "red nose" total gresit, da mai exista amstaff cu nas rosu, dar nu se numeste "red nose".
Asta nu e real cu atac owner! omeni aia se port urat cu catei de asta sunt asa! pit-bull e chiar mai cuminte decat un pudal! dar totusi e pit-bull si trebuie dresat! am si eu pit-bull si e dresat e cuminte are 5 ani si vezi ca sunt incapatinati uni
Nu este doar un câine, este un membru al familiei tale
Privire profundă, care parcă te analizează până în cel mai adânc ungher. Muşchi foarte bine definiți, fălci puternice. Pit Bull Terrier-ul American. Pe scurt: Pitbull.
Autor: Eugenia Caragancev
Istoria acestei rase începe undeva în secolul al XIX-lea. Prin încrucişarea dintre bulldog şi terrier s-a încercat obţinerea unui câine activ, capabil să fie jucăuş şi totodată un atlet puternic. Blana scurtă, musculatura bine definită, gâtul şi pieptul late, capul plat, îi dau pitbullului aspectul unui câine puternic şi agil. Urechile se cupează, în general, într-o formă ascuţită. Înălţimea variază între 35 şi 60 cm, iar greutatea între 10 şi 35 de kilograme.
Din pricina aspectului său exterior şi a temperamentului vulcanic, Pit Bull Terrier-ul American a stat în centrul mai multor poveşti despre atacuri la adresa oamenilor. De fapt, rasa este dominată de dorinţa de a place stăpânului şi manifestă agresivitate în raport cu alte animale sau, mai ales, alţi câini, atunci când i se cere. De altfel, este cunoscută folosirea acestor patrupede în luptele ilegale de câini.
În ciuda acestei reputaţii pătate, dacă sunt socializaţi şi se subordonează fără discuţie unui stăpân calm, încrezător şi care ştie să se impună în faţa câinelui, aceştia nu îşi vor manifesta latura violentă, ci dimpotrivă. Sunt animale amuzante, jucăuşe, extrem de loiale şi pline de afecţiune faţă de membrii familiei, fie ei adulţi sau copii. Aproape în toate cazurile vorbim despre câini obedienţi, dornici să-şi servească stăpânul, ceea ce va naşte în aceşti câini instincte puternice de protecţie şi îi face capabili să lupte până la moarte pentru a-şi apăra stăpânul sau proprietatea acestuia. Sunt câini de pază dominaţi de curaj şi inteligenţă, care uneori manifestă aceeaşi tendinţă de protecţie şi în situaţiile care nu o cer.
Se înţeleg bine cu alte animale de casă, mai ales dacă au fost crescuţi împreună de mici şi îi consideră membri ai familiei. Per ansamblu, sunt câini prietenoşi, dar nu sunt recomandaţi oricui, fiindcă nu oricine îl poate stăpâni. Fiind atât de iubitor, stăpânii îl răsfaţă sau nu se impun şi se trezesc la final cu un câine neascultător, care se crede stăpânul casei.
Totuşi, este un câine care ştie să se poarte minunat cu micuţii familiei. Tolerează bine durerea, aşa că sunt un partener de joacă apreciat de copii, mai ales să îndură cu stoicism şi o joacă mai dură, tras de urechi, de coadă. Evident, nu tolerează acelaşi tip de comportament din partea străinilor, aşa că ar trebui să fii atent când îl laşi singur în prezenţa unor copii necunoscuţi lui.
I se spune în multe feluri: Pitbull, Pit, Pit Bull, Pit Terrier, Half and Half, Staffordshire Fighting Dog, Bull Baiter Dogs, Old Family Dog (Irlanda), Yankee Terrier (America de Nord), Rebel Terrier (America de Sud). Indiferent de nume, pitbullul rămâne un câine dornic să-şi mulţumească stăpânul, iubitor, jucăuş, amator de mişcare şi de plimbări lungi.
Dacă vrei să devii stăpânul unui astfel de câine trebuie sa stii ca pitbullul nu este un accesoriu care îţi întregeşte imaginea. Este un prieten care-ţi va fi alături pentru mulţi ani!
Nu uita lesa!
Lăsând la o parte faptul că legea interzice plimbarea câinilor din această rasă liberi, lesa si botnita îşi găsesc utilitatea rapid, indifferent ce situaţie întâlneşti în plimbarea alături de companionul tău.
Lesa/botnita dă siguranţă unui străin care doreşte să-l mângâie sau să-i arate afecţiune. Un stăpân responsabil, care iubeşte pitbullii, va căuta orice
modalitate de a respecta regulile şi de a reprezenta rasă aşa cum trebuie.
Atenţie la alimentaţie!
Trebuie evitate alimentele de câini care conţin soia, prumb sau grâu, deoarece sunt cunoscute problemele cu pielea pe care le au pitbullii de la o alimentaţie necorespunzătoare.