| varcopisicul a întrebat:

You know its a war on women when castrarea motanului e 70 de lei și sterilizarea pisicii 150 lei qwq e așa de complicată sterilizarea încât era nevoie să dubleze și să mai pună puțin la preț? O să sterilizez pisica dar bruh. )happy de ce diferența asta așa mare?

16 răspunsuri:
| Anonimul151 a răspuns:

Sunt operații destul de diferite. Castrarea motanului, nu e atât de complicată, de aceea nu este foarte scumpă. Dar, sterilizarea pisicii ( operația ), pisici este puțin mai complicată de aceea costul ei e mai mare. E puțin mai complicată, mai ales când pisica e gestanta, când puii nu sunt născuți. Operația asta, presupune în acest caz și scoaterea puilor.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Eu am dat 100 în 2019 parca pentru castrarea motanului. E mai complicat, poate face și sa nu mai umble după motani.

| Editocroci a răspuns:

On females nu women.

| varcopisicul explică (pentru UnchiulRamiz):

Oh ok, mersi : ) dar nu și motanii umblă după pisici? Operația nu are același rezultat pentru amândoi?

| varcopisicul explică:

Uăi : c

| Sophieka a răspuns:

In orasul meu asemenea tarife de 70 lei nici nu exista. 150 - 300 lei sterilizat pisica fie motan fie femela.
Ce ti se pare totusi atat de scump? Cat sunt 150 lei?
Cate porcarii iti cumperi tot timpul care depasesc suma asta cu mult?
Plus ca e animalul tau si e o responsabilitate, mare, deci nu te uiti la bani daca vrei animalut.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru varcopisicul):

Din ce știu eu, o poate castra și tot umbla după motani dar nu mai poate face pui. E cu 2 variante, mie asa mi-a zis doctorul.

| OldSoul a răspuns:

Cine stie?
Probabil e pe principiul ca daca tu ai motan, nu-ti pasa de pisica vecinei.
Iar daca tie iti pasa, mai sunt inca vreo 5 vecini carora nu le pasa de pisica vecinei.
Deci pisica vecinei trebuie sa se protejeze daca nu vrea sa fie pangarita de motanii vecinilor rolling on the floor)

| varcopisicul explică (pentru Sophieka):

Eh, eu stau mai la țară, de asta prețu' e 70 : ))
mă deranjează că vorbești fără să cunoști, adică înțeleg de ce dar tot mă deranjează, mă simt atacată lol ești agresivă boo
nu-mi cumpăr 'porcării', economisesc tot ce am că am probleme cu banii în familie but that's not the point^^ nu prețul în sine mă deranja, ci diferența mare dintre numere și nu înțelegeam de ce. Mersi anyway

| Sophieka a răspuns (pentru varcopisicul):

Iti pot dona 50 lei in cont bancar daca doresti ca ajutor din partea mea. Trimite-mi mesaj privat daca doresti.

| Brizbriz a răspuns (pentru varcopisicul):

Dude, pentru numele lu' D-zeu, Allah, Buddha si toti sfintii posibili...
CAND TE-AI NASCUT?!? IERI?!?
minimum, minim de cunostinte anatomice
masculii au cojones la exterior, operatia e anestezie, taiat si cusut
femelele au genitalele la interior, trebuie operatie care nu e nici pe departe la fel de simpla

si e "war on cat females" nu "on women", numai daca are o problema GRAVA o femeie e sterilizata (NU se numeste castrare, chiar daca e tot aia), sau daca esti... nazist (aia au sterilizat femei, pe motive "serioase" de gen aveau depresie angry )

| varcopisicul explică (pentru Brizbriz):

Uau, eu știam că sunt pe Toți pentru unu, nu Toți contra unu : )) Omul lui dumnezeu, eu nu înțelegeam ceva și întrebam, n-am mâța de mult.
Numește-mă sensibilă sau cum vrei, dar mie mi se pare că ai fost un picuț, așa să zicem., cam agresiv+^^ Te-ai luat de mine ca ultimul credincios ce crezi că ești că ce, că nu am eu cunoștințele tale. Calmează-te

| varcopisicul explică:

Ok... este irelevant : )))

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Diferenta o poate intelege unul care si-a scos media la biologie, in gimnaziu.
Intamplator, genitalele masculine sunt cam la suprafata, in timp ce alea "femeiesti", destul de "built-in".
In zonele civilizate ajungi si la 600 de lei cu o sterilizare corecta.

| iamprettybored a răspuns:

Mai, eu sunt sustinatoare 100% a drepturilor femeilor, sunt si foarte nervoasa pe toata faza cu America, dar asculta putin aici.

Procedurile sunt total diferite. Scopul operatiei este extirparea completa a țesutului de organ sexual. La masculi, ai testiculele. Foarte ușor se extirpă testiculele, care sunt în exterior, și foarte ușor se vindecă și rana, fără complicații de obicei, că doar s-a tăiat o bucată de „carne" din exterior.

Acum, imaginează-ți că toată treaba asta la femele e în interior. Veterinarul leagă trompele uterine și are grijă să elimine tot țesutul sexual fiindcă dacă nu face asta, femela va produce în continuare estrogen, va avea călduri și alte probleme și trebuie refăcută operația. Doza de anestezic e mai mare, riscurile și dificultatea sunt mai mari fiindcă trebuie să lucreze în interiorul corpului și apoi să suteze rana, și desigur să o dezinfecteze cu argint coloidal și alte soluții fiindcă e mult mai mare riscul de infectie.

Gandeste-te si tu la diferenta de complexitate dintre cele doua, la riscuri, la diferenta de timp si la riscurile pe care si le asuma veterinarul, dintre o operatie in exteriorul corpului si una in interior. Si iti zic din experienta de mama de pisica (femela), daca stai sa te gandesti logic, 80 de lei e o diferenta acceptabila. Cel mai bine il intrebi direct pe veterinar care sunt criteriile pentru diferenta de pret si daca e de treaba, sigur te lamureste.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este foarte corect asa, fiindca operatia la pisica se face in burta, scotandu-se ovarele si apoi cusund-o la interior si exterior, pe cand la motan ii taie coitele, doar de la exterior si gata.