Salut! Eu știam ca doar dacă ești la OPSNAJ poți face pe tot teritoriul țării. Pentru restul trebuie sa fii din orașul respectiv. Cum e București cu CASMB. Ce ai spus tu e posibil sa fie valabil dacă nu exista aparatura necesară in județul respectiv.
Intoarce-te pe internet unde ai citit si cauta sursa legala a acelei stiri
Mai du-te tu la Sfântul dracu'! Dacă nu știi ce răspunzi să dai, atunci nu te mai băga în polemică aiurea.
Merci pentru răspuns. Aparatură există la mine în oraș, însă cu o lista de așteptare de se agravează boala până atunci. Doar pentru o parte de investigații am găsit în oraș, asta prin trimitere și programare miercurea viitoare. În alta parte programări în luna Ianuarie, Februarie sau peste 7 luni. Pentru restul investigațiilor la altă clinică cere 1350 lei + teste de sânge care trebuiesc duse. Ce sa fac? Dau cu banul, mai ales pentru ca este în joc starea de sănătate a mamei mele. A fost diagnosticată cu cancer de col incipient. Dacă nu găseam în ultimul moment aceasta clinica care sa facă repede un computer tomograf ( fără așteptare imensă), toată nebunia ar fi costat 2100 lei și plus analize de sânge care trebuiesc duse. Însă am sunat aleatoriu sa ma interesez de preț și asa am ajuns să rezolv prin trimitere.
Mă gândeam că poate scap și de aceasta cheltuiala mergând în alt județ. Ce sa mai zic? Dacă nu ai bani te lasă să mori.
Vezi ca dacă e suspiciune de cancer, medicul trimițător trebuie sa puna un cod ( care sa ateste ca e urgentă). Cine are codul ăla la trimitere are prioritate la RMN-uri, CT-uri, pentru ca e cancer, nu are timp de stat. Se trece peste cei cu controale de rutina
La diagnostic trebuie sa treacă medicul la trimitere Monitor 2 (e pentru afecțiuni oncologice), sa semneze si sa parafele acolo. Și când programezi menționezi ca ai încadrare la monitorul asta. Trebuie sa aibă prioritate.
Da, am aflat și asta. Este o mare minciună "prioritatea" cu monitor 2. Nici nu te baga în seamă. Vrei, aștepți o luna și jumătate sau 7 luni. Dacă nu, plătești.
M-am enervat și am sunat mai devreme la CNAS cu referire la monitor 2 trecut pe trimitere, de ce ește trecut dacă nu ai prioritate și dna. a explicat : că fiind clinică privată își fac regulile lor iar ei (CNAS) nu au nici o putere în fața asta. Și că totul este la noroc, adică te programezi cu disponibilitatea peste 2 luni ( sau 6-7 luni) apoi dacă ai noroc să nu se prezinte nu știu care la investigație, te cheamă pe tine în schimb. Dacă nu, aștepți 2 luni, 9 luni, 1 an. Acesta este sistemul, zicea și doamna. O așteptare imensă care îți poate cauza decesul pana ajungi sa faci investigația. România, țara lui papură Vodă. După ce mama a contribuit 30 ani la sistemul de sănătate, dar să nu aibă acces din cauza birocrației.
VMC întreabă: