| Florin458 a întrebat:

Am comandat un produs de pe olx si am primit cu totul altul.Pe colet nu apare numele expeditorului.
In ce masura posta poate sa comunice numele si adresa individului tepar?

21 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ciudat daca la posta nu apare numele expeditorului.
Cred ca cu ajutorul politiei se poate afla cine a expediat fara probleme.
Fa o sesizare la politie, nu stiu cate de multe va face politia dar luand in calcul ca este inselaciune e cam grava treba, cel putin cel care a avut lipsa bunului simt sa faca asa ceva, pe viitor sa numai indrazneasca.
Deci o sesizare in scris la politie.
Acum nu stiu cum e cu probele, cum dovedesti? Aici nu stiu ce sa zic.
Ca asa si eu pentru comanda un telefon scump sa vina acela si pete un timp sa reclam ca mi-a trimis un telefon mai ieftin...
Nu stiu daca poti avea castig de cauza, dar totusi acel escroc o sa fie chemat pe la politie si o sa tremure putin si merita din plin daca zici ca te-a inselat.

| Alverto a răspuns:

Poliția te poate ajuta
Și dacă contactezi olx, au o secțiune despre țepe

| Florin458 explică (pentru Simpatic):

Am conversatiile pe site in care m-a pus sa pozez ce am primit si a scris apoi ca trimite coletul cu produsul corect si sa fac retur la posta,doar ca nu stiu cum fac retur daca nu am nici o adresa.
Acum nu mai raspunde la mesaje,le citeste,dar nu mai raspunde dupa ce l-am amenintat cu plangere penala.
Oricum a spus ca nu ii pasa ca nu are ce pati,asa ca probabil a dat multe tepe si a ramas nedescoperit,dar nu e problema,tot il demaschez cumva.
Am si ambalajul in care a fost pus produsul si apare doar numele meu,adresa,nr de telefon, dar despre el nimic, nu a scris nimic pe colet, asta ma mira cum a putut trimite.
Ma gandeam sa intreb la posta, dat nu stiu in ce masura imi pot oferi acele date.

| MValentin a răspuns:

Posta romana este de o calitate josnica incat permite anumite colete trimise fara numele expeditorului, poate rezolva politia. Posta romana are un database cu trimiterile fiecarei persone.
Si eu am patir ceva asemănător

| mihai69 a răspuns:

Teoretic, nu ai nevoie să știi adresa; tu ar trebui să ai numele și datele unde ai făcut plata, nu? Sau era colet cu ramburs? În acest caz, trebuie să faci plângere penală și poșta va furniza autorităților la cerere datele necesare.

| Florin458 explică (pentru mihai69):

Plata a fost facuta ramburs.Am facut plata iar in colet in loc de treningul comandat am primit alt trening, alta marime si un tricou cadou.A spus ca facem retur, cand primesc coletul cu produsul bun eu ii voi returna produsul gresit, dar pe colet nu apare cine a trimis ci doar numarul oficiului postal.
Cu toate astea, cand incaseaza banii trebuie sa dea datele la posta.

| mihai69 a răspuns (pentru Florin458):

Exact. De aia am spus că poți face plângere pentru înșelăciune (care e infracțiune) și „organul" va putea solicita de la Poștă datele persoanei.

| Simpatic a răspuns (pentru MValentin):

Pai daca permite a se trimite un colet fara numele expeditorului, totusi expeditorului cum i se duc banii pe ramburs?
Inteleg ca e o hiba pe undeva si ei nu ar trebui sa accepte asa ceva.

| Florin458 explică (pentru mihai69):

I-am scris clar ca voi apela la organele abilititate pentru inselaciune si mi-a raspuns ceva de genul fa ce vrei, oricum nu rezolvi ceva cu ei!

| mihai69 a răspuns (pentru Simpatic):

Expeditorul a trecut toate datele pe formularul pe care l-a completat la ghișeul poștal. Nu e musai să scrie și pe colet.

| Simpatic a răspuns (pentru Florin458):

Pai frigei o sesizare sa vedem va mai fi asa bazat pe el?

| Simpatic a răspuns (pentru mihai69):

Ai dreptate, dar normal ar fi cand ridici coletul sa ti se dea un formular de expediere/primire in care sa se arate numele si prenumele si adresa celui care a trimis coletul.

Incerc maine la posta sa vad cum aflu datele sa ii pot face plangere.Acum dupa ce a incasat banii a uitat si de retur si de toate.Citeste mesajele dar nu mai raspunde.Ma mir cum de nu m-a blocat.I-am dat mesaj de pe alt numar ca doresc un produs si vreau cu predare personala la el in oras.Initial a spus ca are pe stoc marimea, apoi cand i-am spus unde ne intalnim sa il cumpar, brusc a schimbat palca ca nu mai are modelul deloc, nici o marime.
Tind sa cred altceva.Are produse pe stoc (multe contrafacute) posteaza 4-5 poze cu un model dar trimite ce nu se vinde cred pentru ca modelul pe care mi l-a trimis nu se gaseste pe tot site-ul.

| mihai69 a răspuns (pentru Simpatic):

Greșit. Când primești un pachet la poștă, plătești rambursul și trebuie să ți se înmâneze doar chitanța și coletul. Nimic altceva. Întreabă la poștă, dacă nu crezi.

| Simpatic a răspuns (pentru mihai69):

Cred ca ai dreptate, nu am mai trimis/primit de mult timp ceva prin posta, dar da ai dreptate.
deci varianta asta a lor incurajeaza fraudele!
deci mare atentie de la cine cumparati si pe cine gasiti pe olx.

Fa-i o sesizare si pe olx, o sa-i inchida contul cel putin! scriele in cateva randuri ce si cum s-a intamplat si cineva va analiza si o sa il blocheze!

I-am facut! Si-a schimbat numele pe olx cand a vazut ca il bat la cap.Deci probabil a mai dat tepe si considera ca schimband numele isi pierde urma.
Sa vad la posta cum rezolv sa aflu datele sa fac plangere penala.
Curios este de ce este asa sigur ca nu rezolv nimic la politie?! or mai fi si altii care au depus plangere si nu a patit nimic probabil.
Se poate apara doar prin faptul ca mi-a trimis un produs de aceeasi valoare, dar alta firma si alta marime.
Asa a spus prin mesaj privat ca nu vede unde e teapa atata timp cat produsul trimis are aceeasi valoare ca cel pe care eu il comandasem.
In ultima instanta, macar sa recuperez suma ar fi sa vand respectivul produs cumva.

Posta mi-a comunicat in scris numele si adresa celui care a trimis.Ciudat este ca am intrat pe google maps si al adresa aceea este o casa foarte darapanata.Nu stiu daca banii de la posta se ridica cu buletinul sau ala ar fi putut da o adresa falsa.Culmea e ca posteaza pe olx periodic noi articole de imbracaminte fara nici o jena...

Si de ce nu ai facut o sesizare la Politie? politia va cere ip-ul lui olx.ro si olx va da comunica asta cu Ip-ul si providerul cunoscut politia il va depista usor!

Abia astazi au trimis datele.Intra de pe mobil nu de pe web.I-am trimis mesaj sa ii demonstrez ca ii cunosc datele si tot nu raspunde.

Ma bucur tine-te de acest gunoi si distruge-l pana la urma happy
asa merita toti escrocii facut, indiferent ca se pierde 10 lei sau 10.000 de lei merita demascati si dusi in fata legii, din pacate legea la noi cam sufera din toate incheieturile si are artroza.