Nu înțeleg de ce ți-ar fi rușine să te duci să ceri adeverință medicală de câte ori ai nevoie. Ceri o adeverință medicală, nu umbli în fundul gol prin metrou.
Mai merg inca odata acolo si ce ii zic? Ca mai vreau inca o adeverinta pentru angajare?
Așa și? Ce treabă are medicul de familie cu faptul că nu ai obținut un job? Datoria lui este să elibereze acea adeverință când i se solicită, nu să judece situația angajării tale.
Ai șapte ani sau ești adult? Dacă ești adult, atunci comportă-te ca un adult.
1. Puțin probabil să te întrebe asta, pentru că nu-l interesează și nu este treaba lui.
2. Dacă totuși te întreabă asta, îi răspunzi "nu, nu am primit primul job, iar acum a expirat adeverința anterioară și am nevoie de alta pentru a aplica la alt job". E chiar așa de greu de explicat?
Repet: Dacă ești adult, nu te mai comporta ca un copil de șapte ani.
Din ce cauza cei de la firma respectiva nu te au angajat? Ei ce ti au spus?
E a doua oara anul asta cand am cerut o adeverinta si acum a doua oara cand am fost m-a intrebat
Așa, și? Ce crezi că se va întâmpla dacă ceri și a treia oară? Te arestează? Te face de râs la gazeta de perete? Te unge cu catran și te tăvălește prin pene?
Nu scrie nicăieri că ai dreptul doar la două adeverințe medicale pe an. Poți să le soliciți DE CÂTE ORI AI NEVOIE.
Ok, deci ma duc acolo si cer o adeverinta medicala pentru angajare, si ii zic ca acolo unde am fost nu ma primit si ca mi-a expirat adeverinta?
Adeverinta cum ca esti clinic sanatos si apt de munca se elibereaza de la medicul de familie sau de la institutiile abilitate, adica clinici ce se ocupa de asa ceva. Dar si acele clinici unele (nu toate) iti cer adeverinta de la medicul de familie cum ca nu figurezi cu boli cronice. Celelalte clinici te pun sa semnezi o declaratie cum ca nu ai medic de familie (e doar o formalitate ca sa fie acoperiti) si apoi iti dau ce adeverinta vrei tu numai ca te costa 100 lei. Deci ai de ales intre a merge la o medicul de familie si sa o iei gratis sau la o clinica si sa dai 100 lei. Daca esti din Bucuresti iti spun eu una din sectorul 2 unde rezolvi in 5 min.
Nu trebuie sa-ti fie frica sa raspunzi la intrebarea asta. Sau pur si simplu poti sa inventezi ceva de genul "am stat cateva saptamani in perioada de proba dar nu mi-a placut si am renuntat, am primit o oferta mai buna de la alta firma" daca tot vrei sa le dai explicatii
Pai nu asa se cauta de munca!
Nu mergi sa ceri adeverinta inainte sa fii fost la interviu si sa stii ca esti angajat.
Pai eu am la interviu am fost cateva zile la proba si nu ma mai primit in continuare
Am inteles...
Nu-i nimic, data viitaore poate esti mai norocos!
Succes!
Ce fac daca expira adeverinta aia? Nu este valabila o luna?
Mergi inapoi la medic, si scoti alta, dar numai dupa ce ai siguranta ca esti angajat la locul de munca.
Si daca merg acolo si cer alta si ma intreaba "Dar tu nu te-ai angajat?" Ce zic? Mi-e rusine sa mai merg inca odata, am fost de doua ori anul asta
Spuni adevarul, ca asta este!
Despre ce rusine vorbesti?
Totusi, ce se intampla de esti angajat, dar dupa cateva zile esti dat afara?
Ce anume gresesti sau nu faci cum trebuie?
Posibil ca la următorul job sa nu iti ceara si sa te trimita la medicina muncii caci asa este legal.
Te poti duce si tu la o clinica unde se face medicina muncii si sa iti scoti certificat, valabil un an, ca esti apt de munca in domeniul respectiv ( ce doresti sa te angajezi).
Insa, poate te trimite firma, fara sa mai trebuiască sa mergi la medicul de familie.
Asa procedează firmele serioase.
Bună! Înțeleg că te afli într-o situație stresantă, dar nu îți face griji, e ceva ce se poate rezolva. Adeverința medicală pentru angajare este obligatorie în majoritatea cazurilor, deoarece angajatorii trebuie să se asigure că ești apt/ă de muncă din punct de vedere medical. Totuși, dacă adeverința pe care ai obținut-o expiră, nu este nicio problemă să ceri o alta. Medicii de familie sunt obișnuiți să elibereze aceste documente, așa că nu ar trebui să îți fie rușine să mergi din nou și să ceri o nouă adeverință atunci când ai nevoie.
Dacă simți că este mai ușor, poți merge și la un alt medic, dar în general medicul de familie este cel care îți eliberează aceste adeverințe, pentru că el cunoaște cel mai bine istoricul tău medical.
În orice caz, important este să nu te descurajezi. Continuă să cauți un loc de muncă și, dacă găsești o oportunitate, asigură-te că ai toate actele în regulă, inclusiv adeverința. Mult succes!