| costi900 a întrebat:

Am o intrebare azi mi-am facut contract la net prin cablu si astept sa vina sa mi-l instaleze si m-am uitat pe contract si scrie la Abonament preferat ...Banda maxima alocata dinamic 30720kbiti/3848 si banda minima garantata 512kbiti/64k ce inseamna asta? are legatura cu viteza netului?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da are legatura cu viteza netului si iti spune limitele minine si maxime ale benzii.
pe scurt ei iti asigura o viteza minima de 64kb dar posti ajunge si la viteze de 3848kb

| costi900 explică:

Pai da dar pe situl lor scrie! Viteza minim garantata 512 Kbps!
Viteza internet Romania maxima 50 mbps
alocare 1 ip real unic fara restrictii la abonamen

| Generalul a răspuns:

Daca e o firma care se respecta, netul va merge in medie cat mai aproape de viteza maxima de pe contract, deci nu ar trebui sa-ti faci griji, Romania e printre primele 7 tari ale lumii in privinta vitezei medii a internetului happy

| Andu21 a răspuns:

Banda garantata pentru download este de 512KB/s iar cea de upload este de 64KB/s.

Banda maxima pe care o poti atinge este de 30720kbiti/s adica 3.8MB/s (real), iar banda de upload 3848kbiti/s adica 0. 48KB/s.

Iar ca sa te lamuresc cum s-a ajuns in aceste calcule, imparte vitezele care ti se dau pe site si imparte la 8.

Multa bafta!

| costi900 explică:

Eu m-as bucura sa am viteza de download cel putin 3mb/sec ^_^

| Andu21 a răspuns (pentru costi900):

Daca broadbandul nu este surpasolicita, ar trebui sa stai mereu la full download speed, adica la 3.8MB/s.
Bafta!