Nu prea ai altceva decat sa-i dai glet. Dar nu va avea rezistenta ca la adeziv. Tot cu plasă.
Poti acoperi cu 3-5 mm glet de var cu ipsos, imbunatatit, aplicat pe plasa.
La 10kg glet se adauga 100 grame ulei de in si 5 linguri clei de oase.
Acest amestec va rezista destul de bine la intemperii.
Rigips NU se foloseste in exterior!
Se face ca branza, chiar si de la apa de ploaie...
Pai nu zice nicaieri, in intrebare, ca ar fi perete exterior. Eu nu-s Mafalda, sa ghicesc.
Ai vazut sau auzit pe cineva sa-si izoleze (camera si restul locuintei) cu polistiren, din interior?
Ar fi total lipsit de sens.
E un perete de interior intr-o debara facuta din piatra si pe unul din ziduri e tencuit aiurea ar trebui bagat mult mortar pentru al indrepta asa ca l-am placat cu polistiren
Cum vad, era, totusi, un perete interior. Si, da: exista spuma poliuretanica, mai subtire, pentru izolare termica in interior. Nici eu n-am crezut pana n-am vazut la Hellweg.
Problema cu izolarea termica in interior este ca, pe timp de frig de iarna, punctul de zero se muta intre perete si poliester, se face condens, ingheata-dezgheata, iar dupa cativa ani va fi distrus si peretele, si izolatia.
Iar polistirenul nu se incalzeste, doar izoleaza sa nu se raceasca aerul din incapere. Dar aerul iese dintr-odata cand se aeriseste, dupa care nu mai este ce sa-l re-incalzeasca. Nu-i totuna daca ai pereti si corpuri calde care ajuta la incalzirea aerului, sau ai o masa rece (peretele izolat) care absoarba energia termica.
Eu mai bine as pune o izolare cu BCA decat de polistirina.
Faurescu_Sorin_1973 întreabă:
IustinMic întreabă: