E un profil mai usor decat mate-info si stiinte, dar dupa parerea mea cam plictisitor. Faci multa literatura, latina, filosofie, sociologie si istorie.
Si cine zice ca-i mai usor, tu? Daca a citi o tona de carti si a scrie zece pagini la o fisa de lectura de pe o zi pe alta ti se pare usor atunci....eh, ma abtin.
Cum poti spune ca vrei sa te duci la un profil daca nu sti cum e? E ca si cum as zice ca-mi place ciocolata desi n-am mancat niciodata.
Revenind, la filologie se pune accentul pe romana, limbi straine, istorie, geografie, logica, psihologie etc. Daca nu te intelegi cu matematica fizica si chimia recomand acest profil. Aici vei avea mult de citit, va trebui sa ai o imaginatie mai bogata decat cei de la Real si va trebui sa stii sa vorbesti destul de bine deoarece vei avea de prezentat proiecte si va trebui sa o faci bine deoarece se presupune ca un filolog stie sa vorbeasca in public.
Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa intrebi.
Succes la liceu.
Tocmai d-aia am zis că mi se pare plictisitor. E mai ușor în comparatie cu matematica, fizica, biologia, informatica si chimia, unde e foarte mult de invatat si trebuie sa te duca capul, la filologie trebuie sa tocesti mult. Cărtile oricum le citesti si la celelalte profile daca vrei sa iei bac-ul la romana.
Plictisitor ca plictisitor, dar t ai zis ca e mai usor si nu e. Daca unuia ii plac matematica, fizica si toate astea nu o sa i se para greu, iar asta ca e mai usor dincolo e doar o scuza tampita ca sa nu cada el de fraier.
Marie308 întreabă: