| mariusp1119 a întrebat:

Atentie la firmele de recrutare munca strainatate!

Rar se mai gasesc firme serioase de recrutare munca personal in strainatate, acum s-au ajuns toti romani sa isi faca o firma cu un capital social de rahat sau care sa posteze anunturi cum ca ofera locuri de munca in strainatate cu totul inclus cand de fapt nu faci decat sa le bagi bani in buzunar.....ca dupa munca prestata constati ca ai iesit pe minus,munca fizica si stresul nu il mai pui,uneori si pericolele l-a care esti expus atunci cand crezi in iluzile de pe meleagurile straine.
Treziti-va romanilor,viata e grea in strainatate si romani care va vor doar banii sunt peste tot si va promit iluzii.
Fac asta pentru ca in tara asta li se permite, legea e facuta aiurea si nimeni nu ii verifica cu strictete si nu se ia masuri reale.
Deci, 1% din firmele astea mai sunt serioase,adica isi respecta cu adevarat statutul,restul va vor doar banii si atat, oricum e ilegal sa platesti comisioane inainte de a pleca in strainatate, eu sunt si am experiente traite pe viu cu aceste firme si cu aceste plecari...am plecat prima data in Grecia,pe Creta la Hotel Galini de Lux cu o firma din Brasov,eu fiind din Slatina si intr-adevar ce mi s-a spus si pentru ce am platit comisioane asa a fost,am ajuns exact unde mi s-a spus si am facut exact ce am avut pe contractul de munca,cei de acolo stiau ca o sa ajung pe data stabilita si eu cel care eram inregistrat la sediul lor,am intrat la manager in birou,m-a stigat,mi-a prezentat dosarul si mi s-a spus ce am de facut,discutie in limba engleza,mi s-a prezentat contractul semnat in trei limbi,asa cum este normal, semnat de mine, de patroni si de intermediarul din Romania....in schimb am fost plecat si in Italia cu o firma din Pitesti,VYD OFFER LOGIC SRL(ulterior devenita CODENY REALJOB din Mioveni),unde am luat o teapa de toata frumusetea,niste escroci ordinari de mana intai,cu documente facute de ornament si promisiuni verbale de mai mare iti era dragul,ce am patit cu astia nu mai doresc la nimeni, imi pare rau si pentru cei care au fost in situatia mea, eu stiu cum este.Asa am vazut si am facut diferenta dintre a fi firma serioasa si firma tepara,plus de asta ca eu mai fusesem inainte in Italia si cunosteam exact ce trebuie sa ai cand ti se face un contract de munca aici.
Acesti ordinari lucreaza decat cu intermediari romani sau straini si cu documente facute doar pentru ei si semnate doar de noi,documente ce nu iti atesta ca lucrezi legal,doar documente false.
Sunt facuti decat pentru a lua banii romanilor pe hartii si vise frumoase,multi se pacalesc si inca mai exista persoane care se pacalesc,am ajuns sa credem in toti nenorocitii care ne promit vise si le merge in continuare.
O firma care se respecta si e serioasa trebuie sa aiba un contract de colaborare cu o persoana sau firma din tara straina,la randul ei inregistrata la Registrul Comertului,sa prezinte un contract de colaborare,sa prezinte atestarea ca este inregistrata atata firma de recrutare cat si cea de colaborare,sa prezinte toate datele de identificare: reprezentant,adresa,cod de inregistrare,numar de telefon,stampila, semnatura etc.Un contract de munca se face in trei limbi:romana, limba engleza si limba tarii unde vei ajunge.Comision se retrage din primul salariu,comision pentru firma angajatoare si comision pentru firma de recrutare,nu se da comision inainte si toate documentele atat contract de munca si contract de mediere se semneaza in tara de catre angajat si firma de recrutare,contracte care vin din tara straina semnate de catre angajatorul strain cu stampila si semnatura si toate datele de identificare.
Cam asa sta treaba cu aceste firme si cam asa ar trebui sa arate firmele care sunt in ordine si legalitate.
Nu va mai luati dupa aparente si dupa promisiuni hilare,cereti tot ce este legal si orice vi se pare dubios,intrebati si cereti explicatii. Daca credeti ca ceva nu e in ordine ori renuntati,ori sesizati organele de politie sau daca chiar vreti sa plecati,faceti-o prin cineva care va poate ajuta sau incercati pe cont propriu,nu mai bagati bani in buzunarul acestor sarlatani.
Ma numesc PREDEANU MARIUS MARCEL SI SUNT DIN SLATINA, OLT, CINE VREA SA VERIFICE SAU CERE DETALII MA POATE GASI LA TLF:0720526275 SAU ID DE MESS: markutty_sl@*****.com. Bafta!

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Mie imi zici? Era cat pe ce sa ma angajez la o firma pe trailer care mergea Spania - maroc si am aflat ca le baga droguri in remorca apoi ii aresteaza la controlul vamal - ani grei, peste 200 de spanioli soferi sant acolo si fara ajutorul consulatului odata eliberati nu au incotro. Lumea a turbat si nu e bine

| mgtow a răspuns:

Era dubios ca angajau numai soferi straini, spanioli nu angajau si au remorci blindate.

| mariusp1119 explică (pentru mgtow):

Acum orice e posibil,oamenii fac totul pentru bani,important e ca daca vrei sa muncesti serios,informeaza-te bine inainte, acolo unde apar castiguri mari si angajare fara prea multe cerinte, trebuie sa fie ceva dubios, intotdeauna! Asa ca, mare grija!