Nu chiar interzise, dar vanzarile in UE vor fi oprite la un moment dat, pentru ca prefera lampile fara filament fierbinte (fluorescente sau LED) din motiv de consum energetic.
Eu m-as bucura. Sunt periculoase iar un bec cu LED este de doua ori mai bun. Eu, am inceput sa le inlocuiesc. Lustra are numai becuri cu LED si da o lumina extraordinara.
Periculoase pe naiba ca nu a murit nimenibdin cauza lor... poate cateva incendii izolate
Sunt ineficiente nu neaparat periculoase. Cele LED sunt cele mai eficiente la momentul asta. Eu am in toata casa LED-uri de la Philips si sunt foarte eficiente. Recomand becuri LED de calitate, care sa aiba raportul lm/W cat mai mare. Altfel vei fi dezamagit de lumina chioara a unor leduri chinezesti de pe piata...
Dar de ce nu se gasesc Led-uri cu cri mare deoarece de abia gasesc si pe internet dapoi in magazine fizice ce sa mai zic
Mercurul din acele becuri este toxic. Daca se sparge un bec raspandeste vapori de mercur, toxici, care fac sa fie o moarte lenta. http://bit.ly/2XC7OeY
O sa mori oricum dar mai repede mori de la tigari si alti factori externi